Collateral Corona damage. Part 1.

Men heeft me een tijdje geleden opgedragen om gepaste maatregelen te nemen indien we langer dan een week onder het break-even point zouden zitten.

Met de voorbereidingen hiervan ben ik nu al twee weken angstvallig bezig. Want mijn aandeelhouders kijken met het vergrootglas naar mij. Ik bedoel niet naar mij. Ik bedoel naar mijn cijfers. Ik bedoel naar hun cijfers. Ik bedoel naar hun geld . Ik bedoel naar mijn schulden. ik bedoel: het is mijn schuld.

Het is mijn schuld. Ik waan me in de Katholieke Kerk. Ik ben een misdienaar op wie men zich zal vergrijpen als ik niet doe wat men van mij verwacht.

Ingrijp of vergrijp

Je moet ingrijpen voor je onder het break-even punt geraakt. Anders gaan we je breaken. Wees een goede manager. Niet noodzakelijk een juiste denker. Dat is eerder fout. Neen : een goede doener. Doe wat je moet doen. Niet wat je hele hart en ziel uitschreeuwt dat je wilt doen.

De misdienaar krijgt een lekstok als verwennerij. Mag eraan likken als hij doet wat hij moet doen.

Ik weet nochtans van beter. Maar ja, ik moet doen wat de aandeelhouder wilt. Mensen tijdelijk werkloos zetten. De aandeelhouder leent ons zijn geld , de werknemers hebben een lening lopen. Hamer en aambeeld. Maar ik moet van de Pontius Pilatus aandeelhouder de werknemers sussen en liegen dat het maar voor tien dagen is. Dat het goed komt, dat we een duurzame beursonderneming….

Een duurzame beursonderneming…. mijn persoonlijk break-even point is overschreden, of zegt men onderschreden? Voor de eerste keer in mijn glorierijke carrière. Nooit meegemaakt. Alle 17 medewerkers tijdelijk werkloos. En dat is maar de eerste stap. 17 medewerkers misschien op straat. Als ze weer mogen. Ik heb mezelf uit solidariteit natuurlijk ook werkloos gezet. En als ik op straat moet, zal het voor en met hen zijn. Als we weer mogen.

Zo kan ik met gerust geweten mijn handen blijven wassen. Om me te beschermen tegen de waanzin.

Het is onze schuld, beste politiekers, beste aandeelhouders.

Onze schuld.

Uw genegen belastingbetalers.

Largo, hondsdol beest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s