Largoleaks again

Mid februari van het jaar 2020. Dr. Mon Dichtgesnoerd kijkt verweesd naar de ongelooflijke beelden .
Hij heeft het onderspit gedolven
Hij had de Belgische Onderheid gealarmeerd nochtans. Op 19 januari.
Hij kan zijn ogen niet geloven. Dag en nacht hebben ze daar gewerkt. Terwijl wij hier dag en nacht aan het afspraakjes-maken waren.
Duizend bedden in tien dagen.
Klaar op 2 februari 2020.

Dr. Mon doet de TV uit en braakt in zijn mondmasker.
Het zwijggeld heeft hij deze morgen exorcisch verbrand.
Maar hij voelt zich nog slechter dan een Pontius Pilatus opgevreten door een Coronawroegingsvirus.
“Ich habe es wel gewusst”

Eind januari 2020.

Ergens op het Kabinet van de Minister van Incompetentie en Incontinentie. ( Tautologisch Pleonasme *)

Zeg gaan we dat hospitaal nu bouwen? Dat zijn jobs jobs jobs. Welk project geniet jullie voorkeur? Dat van het Verdronken Land van Saeftinghe of dat van St Annekestrand?

De Minister van Miscommunicatie en Miserie met de Walen ( *): Beste Minister van Dialectische Diarrhea ( * ): de Walen willen een hospitaal in Louvain-la-Neuve

En wie gaat dà betalen? Wij alweer zeker? No way! Riep de Minister van Kumuul en Kuriositeiten (*)

De Minister van Corruptie en Contradicties (*) : Heeuuuuh, we hebben hier hebben we hier de aanbestedingsvergunning van de geselecteerde Aannemer. Klaar voor ondertekening , beste Minister van Leugens en Lafheid. Dè omslag is erbij.

( De briefjes worden koortsig door Minister «double VG », Valse Geruchten en Vals Geld geteld, en deze annonceert ): 500.000€ .

Watte !? Watt de Minister van Mondmaskers en Mondtoe. (*) ………500 ? Je meent dat niet ? Een aalmoes! Daar moeten we dan 9 ministers van Gezondheid mee omkopen? Die Waalse Sossen doen zwijgen ! En die zot van de PTB? En de Regie der Gebouwen? En onszelf? En wij ? Wat gaat er overblijven voor ons? En gelukkig dat Jerpoen zich hier niet meer tussen kan wringen, anders hadden we eerder al voor 500.000 € aan schulden aan onze rekker…….Neen, non, N O – D E A L! Read my lips. Hier, dat hij zijn ongetekende aanbestedingsopdracht als WC papier gebruikt, dat zal mischien nog van pas komen. Het geld houden wij. Als mogelijk voorschot.

De volgende aanbesteding ? Intrigeert de Minister van Collaboratie en Contingentering. (*)

Er is geen betere bieding, bevestigt de Minister van Onderbieding, Ondergoed en Vuile Was. (*)

Ok , laat de aannemers dan nog wat sudderen. Volgens mij zullen ze in maart-april wat meer honger hebben. Een lockdown van een week of twee drie zal ze wel op andere gedachten brengen. Zaait de Minister van Twijfelzaaierij en Tweets (*) al onmiddelijk viraal op Twitter uit.

En geeft de helft van dat voorschot aan Dr. Mon. Dat hij zijn smoel houdt. Sluit de Minister van Mondtoe en Money (*) nog af .

En sic Ford Transit onze intestinale diarree en werd het belastingsvee besmet.

(*) een tautologisch pleonasme is een door Largo uitgevonden term omdat er geen etymologische term bestaat die de Kafkaiaanse cumul van perverse eigenschappen en van nutteloosheid van Ministers kan uitdrukken.

Post Scrotum: Alle gelijkenissen met bestaande personnages of situaties zijn puur toevallig en uit de lucht gegrepen. Volgens de Minister van Censuur en Seniliteit (*) zijn zelfs de foto’s in deze column fake.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s