De vleermuis in het oog van het Kanon. Of vice-versa.

Ling Udong Li: helemaal op de laatste rij.

Ling Udong Li, (om redenen van gemak -waar mijn baas zuchtig van is- hierbij afgekort tot Lul) zit achter zijn mondmasker te puffen.

Als honderdachttienduizendste apparatschik-in-rang van de Rode Ster kreeg hij verdomme die provincie Vlaanderen toegewezen. “ Onmnia Europeanorum Flandriae engissimi sunt” mei-mert hij ( al zijn we in maart).

Na een geelzucht of drie en een hardnekkige Coronabesmetting, die hij nu al zeven magere jaren aan het overleven was, wil hij nu definitief komaf maken met die weerbarstige opstandige Vlaamse provincie.

Nog erger dan Tibet. Of dan een Galliërsdorp tweeduizend jaar geleden.

En nochtans: het zijn amper een miljoen of zes Vlamingen. Van de eerdere elf. Want vijf miljoen parasieten van vreemde en vooral van onvermogende oorsprong, onder anderen de Walen, hadden de Arische Vlamingen gelukkig zelf al uit zijn provincie gesaneerd.

Maar toch. De twee en tachtig miljoen zes honderd en twee duizend leden lachten Lul op elke partijcongres uit. Ocharme zes miljoen ongehoorzame burgers! Ze wisten in Peking wel in welke eend ze als Vlaamse farce zouden eindigen…

“Veni Vidi Vichy” april-mert Lul in maart.

“We gaan er de mot en de mol in steken. Die Buitenlandse Minister Van Turken ( of was het Van Albanië ? Lul kon al die micro-provincies maar niet uit elkaar houden… ) is hier al op mijn beruchte orgieën gekomen en gekomen. Vleermuizen, hagedissen, pythons en panda’s. Heb wat lekkere foto’s klaar om naar zijn vrouw te sturen. Want vrouwlief is Van Cyprus toch gelieverder dan zijn Leider, laat staan diens Ideologie. Tjah…vroeger waren Fasco’s, Marxo’s, Mao’s en Collabo’s wat minder emotioneel… maar nu! Emotikons. Mietjes. Softies. Bijna te gemakkelijk werken nu.” Lult Lul in zijn mondmasker.

“Dus de lafaard Van Kirghistan ( Of was het Van Zuid- Ossetië?) gaat natuurlijk zijn Leider verraden”. Vichyt Lul verder.

We staan op het Vuil Verdiep. Een blinde doofstommeling dweilt, met de kraan open, de slechte gewetens van de vloer.

“Heil Grote Bever, Grote Ward. Schone dag, niewaar! De Scheldt is wel weer aan het overlopen met die opwarming. Allemaal de fout van die vuile Chinezen. Maar ja, het heeft ook zijn voordelen, binnenkort is Gent ook van de kaart, en kunnen we met onze U Boot door de LEZ varen.”

“ Heil, Bottenlikker! To the point. Wat nieuws daar bij die Chinese Klootzak”?

“ Lul, Grote Bever, Lul. Echt Kut hoor daar…”

“????”

“Ik bedoel : het ziet er niet goed uit voor U, Grote Lul, pardon, voor U , Heil Heel Grote Bever”

“????”

“Ze hebben namelijk containers vol gecontamineerde vleermuizen in onze haven geparkeerd. Als we niet kapituleren gaan de Chinezen de vleermuizen uit de containers meenemen om in hun Meeneemchineesgerechten te draaien en door de Vlamingen te laten meenemen. Ben je mee? Ze willen en kunnen ons zo uitroeien als we niet kapituleren”.

“‘Maar wat zit je daar te lullen Kolonel Von Griechen? Dan gaan die Chinezen toch ook besmet geraken”?

“Ze zijn immuun, Heil Grote Bever. Diversiteit. Regenererende Kruisbestuiving, ‘t schijnt dat ze zelfs Panda’s berijden, en wij…. wij zijn Vlaams-Arische inteelt. Vallen als een vliegende -muis zonder vleer. We maken geen kans. Ik herhaal: we moeten capituleren.”

“ Sic transit gloria Flandriae… mijn volk: Ochgod het zij zo, toch maar een zielige bende belastingbetalende schapen. Maar ik ? ICH ? Waar moet ik naartoe? Von Griechen, waar naartoe” ?!!! Beeft De Bever van woede.

“Zuid-Tirol. Lul wil je helpen, en zei me dat er daar een plaatske vrijkomt. Ze hebben de provincie-administrator daar net afgevoerd voor vermeende opstandige banden met de Paus.”

En dezelfde dag maakt De Grote Bever zijn valiezen (*), laat zijn Volk in de steek en trekt met zijn familie in ballingschap naar Tirol (eens voorbij Saksen-Coburg eerste afslag rechts, blijven rechts houden). Waar hij prompt in Quarantaine d’années wordt geïsoleerd.

“ Allo? Lul? Ja, het is in de sjakosj. Ge moogt die foto’s vernietigen… Ja, ik zit nu op het eerste Verdiep in Antwerpen. Merci. Altijd welkom. En zeg maar wat ik moet doen. We gaan dat Verdiep hier ondertussen wel Schoon houden.”

En Lul nam de foto’s en hing ze met een grijns aan de muur van zijn kantoor. “Komt nog van pas”.

Largo, uw visionnaire hond. Maart 2030.

(*) er zit ook nog een verroest Kanon tussen. We hebben er het raden naar waar dat nog voor zou kunnen dienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s