De heropstanding van de Coronatomaat

Mijn baasje maakt me altijd wijs dat de verdamping met de opwarming van de aarde te maken heeft.

Om af te koelen trekt hij dan meestal zijn belachelijke geitenwollensokken aan en trekt dan, uit geëngageerd protest, naar zijn vierkante meter moestuin. Daar verwijdert hij bacteriën en virussen, meegebracht door weerzinwekkende wormen, roekeloze rupsen of kiezige kevers van zijn ocharme hooguit tiental smaakloze geblutste, verslenste en uitgemergelde groene tomaten -die zoals het past in het Gentse liever blauw dan rood worden- door ze onder quarantaine te zetten. Waarna hij ze, totaal verrot, moet dumpen op de compassieloze composthoop die zich de zin afvraagt van dit nutteloos duurzaam circulair proces.

En zo draagt baasje een steentje bij aan de afkoeling van de aarde, maar ook en vooral van zichzelf.

En ik loofde want geloofde baasje. Tot dit weekend . Tot ik iets las in die zalmroze gazet die hijzelf nooit leest en waarvan hij klaagt dat ze niet eens voldoende brand teneinde de open haard aan te steken.

Mohamed El-Erian- neen, niet de broer van een IS strijder- de wir schaffen das- beursstrateeg van de Duitse verzekeraar Allianz, gooit wanhopig zijn -toch nutteloos- mondmaskertje weg, zoals een handdoek in de ring.

6000 miljard verdampt in één week! Niets opwarming. Niet eens Tronald Dump zijn fout! Gewoon een virus. Zo een rottigheid. Zoals in de groene smakeloze tomaten van mijn baasje.

Maar er is al licht in de tunnel. Las ik. Die virus gaat vanzelf uitsterven, zoals hij dat ook elk jaar doet, samen met baasje zijn besmette smakeloze tomaten.

De rest is collateral damage. Ocharme tien zielige tomaten. Lees ik tussen de lijnen van MMM ( Mijne Maat Mohmed).

”Weersta aan de lage koersen om nu al te kopen”, wast Mohmed zijn cynische handen in met ontsmettingszeep in onschuld, op de voorpagina van de onbrandbare krant.

Nu al. Er staat “nu al”. Dus: nu nog net niet, maar heel binnenkort wel.

Ik zou er toch geen Quarantaine op wedden en mee wachten….je moet niet altijd geloven wat in een -zelfs bij deze opwarming onbrandbare- gazet staat. En of MMM te biechten gaat voor al zijn leugens, dat betwijfel ik.

Licht in de tunnel. Nog een slordige duizend of tien doden en de tomaten gaan weer groeien. Zeg dat Largo het gezegd heeft. Binnenkort bijkopen.

Alweer een gratis beurstip van Largo, uw cynische beurswaakhond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s