Quarantaine voor mijn Corona

Voor mijn baasje wordt het allemaal wat teveel.

Die arme Chineeskes zijn nog niet bekomen van Mayo Tse Tung, van Mayo Tse Tse vlieg, van de Sars , van de mislukte vlucht naar Mars, van Nixon en zijn Pingpong, van de Stakingsgriep van Hongkong, of daar infiltreren de Mexicanen de markt met een viraal bier.

Ocharme die Chineeskes. Je zou er voor minder eentje meenemen naar ons Veilig Vlaanderen. Wat hebben die toch aan ons lievenheerken misdaan?

Onrecht. Vind baasje. En als rasechte Robin Hood der Wereldgerechtigheid heeft hij weer een geniaal idee uit zijn Hood te voorschijn getoverd.

Waarom slaat het Corona-virus niet eens in Wallonië toe? Laat staan in Vlaanderen. Op dat gebied heeft baasje geen PPP (politieke prikkeldraad principes). Oh nee. Je retourne ma veste, toujours du bon côté. Blaft hij laf.

Maar tis toch waar zekerst? Steek de Walen in quarantaine, en OLL ( Onze Lieve Leider) zal bij onze Goede Koning kunnen gaan kraaien als een Dehaene: « Cire donnez-moi quarante jours, et je vous sors du Cirage ».

De quarantaine worden traditiegetrouw une cinquantaine d’années en zelfs de laatste heropende terril heeft dan zijn laatste zwarte steenkoolei gelegd. Plus rien. Leeg, de Waalse Coronafles. Gewipt als een gekroonkurkgewipte Coronakurk. Hips et nunc.

Onze Leider schlusst Wallonije aan, en wordt dan eindelijk Kaiser, zijn model, de Grote Juul waardig. Tu quoque, achter achter achterlijke kleine kleingeestige filli mi.

De Koning wordt uitzonderlijk nog gedoogd als protokollaire Hertog van Vlaanderen. Mag nog par-ci par-là lintjes knippen ter opening van Kannonieke Vlaamse Musea . Zoals die van de Guldensporenslag , de enige waarschijnlijk waar er niet is gecollaboreerd, en dan nog. Of een heropgebouwde missie van Vlaamse Priesters in Kongo met een sanatorium Leopold II voor kleinkinderen van gekaptihande voorouders.

Of Kanonnieke Scholen gereserveerd voor de Vlaams-Ka-Nonnieke en -Tholieke Jügend.

Men zou er Ka- Kolieken van krijgen.

Waarom trouwens, zou niet evengoed de Corona-virus in Vlaanderen kunnen toeslaan? Het is niet omdat alles voor vlaanderen en vlaanderen voor kristus dat de chineeskes, die geen vlaams klappen en niet in jezuke geloven, al het onheil van de wereld en vooral van de Mexicanen moeten ondergaan.

« Cire, donnez moi quatre-vingt jours et je vous sors du cirage. » probeert Sus de Sos te sussen en te Magnetiseren.

« Mais les flamands me l’ont promis en quarante jours ! »

« D’accord, mais il faut ajouter quarante jours de grève , et en plus c’est toujours moins que Jean-Luc et ses cent jours »

« Tope-la. Du moment que je garde ma Corona. »

« Prince de Liège, ça vous va? »

Stroop aan zijn baard.

En De Rode Kaiser spant de Vlamingen achter hun eigen Kannonieke Bekaertdraad , onder Quarantaine. En schuift den draad elke dag vijf kilometer op naar het Noorden tot ze allemaal in Saeftinghe verdronken zijn .

En sic transit Corona Belgae.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s