Mag het wat meer zijn, madam?

Mijn baasje projecteert zijn semantische vragen tot in de kleinste details des levens .

Neem nu: baasje is aan het aanschuiven bij de beenhouwer om me wat lekkers te kopen omdat ik alweer braaf ben geweest.

En de madam voor hem bestelt: een schel of zes salami. Eén schel OF zes, schelt ze bijna, baasje heeft het duidelijk gehoord.

Ehwel vertelt baasje mij: die beenhouwer houwt been en tovert precies zes schellen salami te voorschijn. Zes. Niet één. Zes. Six. Sechs in Tirol.

En dat telkens opnieuw. Ook met acht of met twaalf marcheert dat. Ook met rosbief,met vette hormonenhesp, ontvette hormonenhesp, doet er niet toe. Het schijnt dat het zelfs met ganzenlever werkt. Maar dat zou wel onder de toonbank gebeuren. Baasje heeft dat nog niet echt meegemaakt. Dus daar vind ik dat baasje wat snel ongerijmd semantische conclusies trekt.

Maar anders klopt het elke keer weer: het tweede cijfers gaat voor op het eerste. Dat heeft mijn baasje als ervaringsdeskundig wiskundeknobbel deskundig en wiskundigknobbelend ervaren.

Hoe weet de beenhouwer nu dat die madam zes schellen en niet één schel nodig heeft? Terwijl de keuze hem duidelijk geboden wordt. Mijn baasje staat er telkens bij en kijkt er telkens weer onbegrijpend naar. Dit kan toch niet altijd kloppen, semantiseert hij filosofisch.

En wanneer het zijn beurt is om te bestellen zegt hij semantisch onrijmend : acht schellen of één hesp, voor mijn hond.

En die beenjouwer jouwt hem toe: acht schellen, acht! En nog ééntje extra voor uwen slimmen hond. En plets, pletst hij negen schellen op de toog.

Daar stond mijn baasje met zijn bewijs uit het ongerijmde.

Om hem te troosten heb ik hem voorgesteld om er volgende keer zestien of één te bestellen. Benieuwd hoe ongerijmd dat wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s