Os& Ezel Inc.

Vroeger spraken ze van de os en de ezel.

Dat waren zo een beetje de verzoeners tussen de zogezegd onbevlekte ontvangster, geen ezelin trouwens, en de dichtgetimmerde hoondrager, die zijn hoornen liever als stier dan als os gedragen had, trouwens.

De os en de ezel. En een kudde schapen. Moesten bevestigen dat wat door het mensdom was uitgevonden ook door het dierslim werd geloofd. Of was het gewitloofd? Gewitwashed? Geblackbashed?

De Koningen stonden erbij en keken ernaar. De Staat staat helemaal niet. De Staat knielt. Kerk en Staat? Neen, neen: Kerk en Knielt.

De os en de ezel. Ocharme die beesten.

En de herders dan? Druk aan het whatsappen dat den Tsjeef alweer een nieuw paar horens aan het bijkweken was. Ocharme ook die herderkens bij na-aa-achte. Ze konden hun ogen niet geloven. Maar ze werden ertoe verplicht. En hebben dan maar hun schaapkes geteld. Voor de komende belastingsaangifte, waarvoor de drie Koningen speciaal naar Bethelem waren afgezakt, ter aankondiging.

Weet je wel: scheve schaatsen, DNA-testen, onwettige dochters, onderhoud van Koninklijke Dotaties, dat is wel een wierookgoordijn en wat myrrhe waard.

Os& Ezel. What a brand! Al tweeduizend jaar de best verkochte marketing leugen. Zelfs Alibaba kan er met een miljoen rovers niet de laatste geleende duit uit uw portefeuille mee tillen.

Neen, Doe mij maar Hennes&Mauritz, C&A, Lernout& Hauspie, Prinse& Dingemanse, Lennon& Mc Cartney. Die komen er tenminste voor uit: dat ze onze goedgelovigheid uitbuiten om geld uit onze zakken te slaan. All we need is love in een witte Rolls Royce.

En « De Wever& Magnette »? Prevelt me een uitzichtloze uitzuchtvolle koninklijke lezer in.

Tjah, ik denk niet dat het een kaskraker wordt, uitzichtloze uitzuchtvolle koninklijke lezer.

En vooral, de vraag hierbij is: wie wordt er in dat geval de os en wie de ezel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s