De Loathemsche Kleppe

Winter 2019

24ste Jaargang
ZONDER VIERWIRK NOAR 2020 ?
Ouwd ulder vaste an de nummeeroots van d’uizen want we slieren stillekes noar twieduuzendtwintig toe ! Achter den Binusprijs un kan Birke zeekers nie kloagen want mee dienen tietel en de dotoasse kant ee de Kleppe nog tot an de gruute vakanse vuurs loaten op papier zetten zonder te moeten goan scheujen bij de middenstanders of bij simpatiezanten. Vertellet nie te verre vuurs want Prins Looran zoe nog kunnen tsaloes zijn ee !
Wulder un kunnen eigentlijk nie kloagen want de suubsiedes van de verienigingen worden als noar ge- weunte uitgedeeld en de belastingen un worden nie opgeslee’en. Die rijke es, blijft rijke en die oarm es, oarm. ‘t blijft bij ‘t zelfste…
Moar ‘t schuunste es toch wel dan de gemienteroaden nui op band goan worden gezet en dan de kiezers alles goan kunnen beluisteren op de webseite van de gemiente. We goame nui ollemolle zelve kunnen uuren of da ons verkoozenen ulder wirk mee manieren doen en veur ‘t ierst af en toe ne kier ‘t beste van achter ulder tonge goan tuugen binst de debatten. Tons goame eindelingen weeten wa vlies damme in de kuipe en ! In ‘t stad van Gent enze da ne kier nen tijd gelijfstriemd moar da was nie om te volgen !
Da duurdege ezuu lange dan ui uuren begosten te tuiten van al die neutingen.
Moar ons Anjes ee da weere goe gezien want oas’t op band stoat un kunde ‘t niemer ontkennen ee.
‘k Vrieze toch dander doar wel un poar kloazeguusten goan zijn die goan probeeren schirmen mee diene fameuzen wet op preivassie en ‘k oope tons uuk uit de grond van mijn erte da ons burgermiestesse nie goa pleujen ! Da stond in den goejen tijd uuk nog op de tramkoarte oas we noar ‘t scholle gonken. Nog ezuu un ouwe Gense spreuke woart : “luup nuut achter un tramstel of lief want binnen de vijf minuuten komt er un ander”… Veur da tramstel un zal’t da nui verzeekers niemer van tel zijn, peizek.
A joat ! t’Er was nog nieuws van de Provinse : ‘gien vierwirk nemier da deur amateurs wordt afgestoken en zeekers gien knallers of schuifeleers op ouwejoar. Largo en alle andere biestses zullen da geeren uuren ! Of danze da ier bij ons goan opvolgen, durvekik nog betwijfelen want ter zitten ier nogal wa iewilli- goars die peizen danze boven de wet stoan “ee ke le moonde luir appartjein”…
Kunde gulder geluuven dat da ieste joar van ‘tiene teegen neene’ al veurbij es en datter nog gien serjeu- ze ruuzes of akrootses geweest zijn in ‘t alfrond van Durp numeeroo 1 ? Moar vent toch !
Klachten un uurde oast niede, tenwoare dadde op den Feesboek an ‘t skrollen zijt. Da es nui de ‘plees toe bie’ oas ge reejakse wilt
krijgen op ui reevandiekoas- ses en wensen. Op ‘t Paleis an de Leie un enze da wel nie te geeren moar z’en ‘t doar toch ollemolle gezien. Mee ons nieuwe Annekes op ‘t schuun verdiep zal’t wel slieren moar oan ze de mat- ten doar nie effen leggen un kommekik doar alliene nog op wielkes want ben nog an ‘t bekommen van ‘mei 2019’. Ten andre, ‘k un magge doar zonder rolstoel niemer binnen van Briezietse. Da braf meis- ke ee doanig verschotten oazek mijnen vroegere goal- keeper, Mielke Leemans, ie- mieteerdegge…
Albinus de Kleppe en zijn cheerleaders wensen ulder un goe eindejoar toe !
LOATEMSE CLUYTHE
SATIRISCHE PERIODIEK VOOR MENSEN MET HUMOR EN GEZOND RELATIVERINGSVERMOGEN…
vu: Albert F Haelemeersch, Karel van Wijnendaelelaan 11, 9830 Sint-Martens-Latem

LARGO LEAKS AGAIN… voer voor de ‘denkers’ onder ons
Het bittere einde van de os en de ezel
Ne Kerstboom peut en cacher un autre. En nen hond kan zijn poot zelfs niet meer heffen op een duurzame boom van bij ons.
Ook uw Leugeneerke of uw Faecèsbook beu? Lees dan Dè Loaetemsche Kleppe.
Hierin staat enerzijds alles wat misschien waar gebeurd is en je nooit hebt willen weten, en anderzijds alles wat waarschijnlijk nooit waar zal gebeuren en je absoluut wilt weten.
KLEPPE, in ons eigen Sint-Martens-Latem gratis ‘te koop’ bij de lokale commerçant.
Koop lokaal! En krijg er een exclusieve roddelkrant bij. Gelikt en herlezen door en voor Latemse (al dan niet bastaard-)honden en hun liefhebbers. En met slechts één voorbehoud: kàn niet versnipperd als kattebak- vulling dienen. Die beesten krijgen er ocharme allergie van.
Goed, waar waren we gebleven? De Kleppe Het Beste Medium van Ons Dorp, dus.
Ten bewijze:
Neem nu de Kerstboom Anno 2019. Waar gebeurd verhaal. Waar? Vraagt de als kattenbakversnipperde en verstrooide lezer zich af.
Begint goed. Hier en nu dus gebeurd. Misschien dan toch.
De Kerstboom. Mijn favoriet plasobject tussen Sinterklaas (soms vanaf Black Friday indien ze al in Solden staan) en Drie Koningen. Van zes tot zes.
Ne welopgevoede duurzame hond als ik verwacht dus een inheemse spar , een Ardeense Den om zich te- gen aan te schurken.
Maar neen: top de Ar maar weg van Ardeen.
Den Ardeense Den is de afgetopte maar toch duurdere versie van Den Deense Den. Of van Den Zweedse Den. Kan zijn. Exacte wetenschappen zijn ondergeschikt aan Largo’s inspiratie.
Wel echt gek die Zweden. Die Zweten zich te pletter om ons een Kerstboom helemaal uit de Taiga of de Toendra aan de Noordpoolcirkel aan te sleuren. Goedkoper dan een Ardeen dat uit Ardenië kan. En Den Deense Den is ook nog groter en gezonder dan Den Ardeense Den. En gij nu. Ge staat daar dan met uw opgeheven poot. Oui, zegt dan de de Ardeen, MAIS : wij hebben de Waalse Dennenmot. Mot je echt niet hebben, hoor! Een Rode Parasiet die het Communistisch tijdperk heeft overleefd. Als je durft te groeien, roeien ze u met de wortel uit. De mot zit erin.
Ik dan maar mijn poot heffen tegen een uithéémse dennebööm. Vind ik maar niets hoor. Rien ne vaut mieux que de pisser dans nos deux langues zoals Jaak Gabriëls van de ex-VU nog zei. Of het kan ook iemand anders geweest zijn.
De wereld globaliseert en warmt op op op op een tempo dat noch bij te poten noch bij te zweten valt. Als the Big Four (Toendra, Taiga, Transsyl- vanië en Transpirantië ) zijn leeggekapt, is Den Canada aan de beurt. Zie ginds komt de stoom- boot uit Canada weer aan.
Wat een gedoe allemaal om alleen maar mijn poot een maandje zälig op te heffen. Doemklimatologen en mezelf voorspellen dat er wegens de opwarming van de Aarde vanaf de periode ergens tussen Kerst 2040-2045 wijnran- ken met Rode Kerstbollen de Kerstmarkt van Sint -Martens-Latem zullen versieren. Al twijfelen ze, zoals mezelf, alleen nog maar aan het feit of rood dan nog steeds trendy zal zijn.
De oestertent? Een vlot met vlot verkopende
Gambas a la plancha, Sangria à volonté en Salsa
Bells. Maria in haar bikini aan het mastdansen. Kinneke Jezus vetjes ingesmeerd om niet te verbruinen als een donkere Nazareeër. Het Arisch Kanon gebiedt!
En Jozef? De sukkelaar die wééral niet mocht. Ligt met een stevig stuk in zijn broek en in zijn kraag midden de wijnranken in een afgedankte stal. Tussen een struisvogel en een gnoe.
Neen, echt waar. Doe mij maar nen echte Kertsboom van bij ons. Ik zal er uit respect mijn poot niet op hef- fen. Beloofd.
Largo, Sint-Martens-Latem, nog voor Kerst 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s