White Thursday

Mijn baasje krijgt hier iets van.

Zijn ouders zijn op Valentines’ day getrouwd en toen wist niemand in Vlaanderen wat dat betekende. Nu moet ge nen dag verlof nemen en rode lingerie kopen voor uw vrouw of ge zijt een ongenietbare onechtgenoot. Ge krijgt er in principe dan wel iets voor terug, als het haren slechten dag niet is, tenminste…

Mijn baasje krijgt het op zijn heupen. Overweegt om die reden een paar kunstheupen te laten steken, stel je voor.

En toen kwam Halloween. Nog zo’n Amerikaanse Kleuteruitvinding. Forget Allerzielige Heiligen, schijn of niet. Dat is passé en underground. Koop een pompoen en boor daar gaten in. Of koopt er een plastiekenen (die gaan jarenlang mee) met al gaten in. En steek daar dan een kaarsje in. Laat de kobbewebben in uw huis telig wieren sinds augustus, en vlieg op uw leasebezem naar een griezelparty in een duur gehuurd heksenoutfit outgefitted.

Mijn baasje krijgt er de kriebels van.

En nu Black Friday. Weeral van die Mc hamburgerkakkers. Ge gaat me toch niet zeggen dat ge uw maandelijkse baaldag niet op black friday hebt gepland! Al uw vrienden en vriendinnen doen dat. Pas op, ze gaan u voor zijn! Ze gaan zich in de schulden steken om nog rijker in nutteloze spullen te zijn dan u, beste lezer, die dit gouden kalf in solden aan u zou laten voorbijgaan.

Mijn baasje krijgt er de zemels van.

Zit mijn oren af te zagen over White Tursday.

White Thursday: toen werd nog vast en zeker gevast en gezekerd. Spartiaans en spaarzaam. Riem 40 dagen lang toegespen tot onze lieven heer op Paaszondag het signaal gaf en paaseiers driep ( geen drop, dat is hollands) in onze tuin en niet in de tuin van onze ketterige gebuur die na 2 dagen vasten terug karnaval gaan vieren was. ( Volgens mijn zeer gelovige moeder zit zalige buur Zaliger hierdoor nu in de Hel)

Boetedoening en Geloven in Ongelooflijke Zaken volstond om het Hiernamaals maar vooral de Toegang tot Gratis Paaseieren te garanderen.

Schuldbekentenis trouwens ook. Dat is nogal wat anders dan zich in de schulden steken met zijn kredietkaart op Black Friday.

Heupkriebelzemelzaagt baasje tegen mij.

(Largo, stiekem hopend op een reuze Black Friday bot die ik bij de beenhouwer gezien heb)

3 gedachtes over “White Thursday

  1. Largo, ga eens wandelen met je baasje, het is zo nodig….liefst in de natuur, dat kan goed doen en zeg hem ook dat ik hem 3000 % begrijp, wil je? Doe dat niet op vrijdag en draag geen zwart. Voor de rest zijn er weinig beperkingen waaraan ik je vraag je te houden. Kan je die nieuwe heupen uit zijn hoofd blaffen?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s