Barbecuite ( Vichy lave plus blanc)

On est cuit. Barbecuit. En om door te slikken: barbecuite.

Nu Boris Johnson verder het Onverenigd Koninkrijk van het Onverenigd Europa, laat staan van het Onverenigd Koninkrijk Belgie, gaat doen afdrijven, richting de Onverenigde Staten van Amerika, moeten we het even hebben over de zin en de onzin van Nationalistische Verankering en de dito Indentiteit.

In deze tijden van onvermijdelijke globalisatie en van opwarming van de planeet geraken de geesten van ongeestige mensen -zoals die op Het Schoon Verdiep op Rechteroever- verhit. En dat terwijl de on-geesten van geestige mensen liggen te verdorren op Sint Annastrand / Linkeroever ( tip voor Gentenaren die eens iets anders willen ontdekken dan de parking van de Blaarmeersen)

Doe dus iets voor uw planeet . Tegen de opwarming. Zet hic hips et nunc uw barbecuite af, die warmt wel vanzelf op met dat weer.

Neemt u een pint. Of twee drie. En lees. In plaats van te zappen. Gij Gezapigaard.

Nu volgt the real story:

Mijn baasje was een tien jaren geleden om zakelijke redenen een achttal keren voor een langere periode in Sao Paulo ( uitspreken : San Pawlo als ge niet als Vlaams bewuste Identitaire toerist bekeken en stante pede bestolen wilt worden).

Metropool San Polo (Ralph Lauren die je best niet aantrekt of ze trekken hem eraf samen met uw armen en uw fake Rolex) telt vijfentwintig miljoen inwoners,en een tachtigtal nationaliteiten.

Dat is wat anders dan het Gehucht Antwerpen waar zijn Zielige Identitaire Caesar politieke koren maalt uit ocharme een paar dozijn Syriers, een gram of zeshonderd Afghanen, en een schel of zes Mesopotaniers.

Beschavingen die notabene een paar duizend jaar bestonden voor de Guldensporenslag.

Veni. Vidi. Vichy ? Neen, Cola zero.

Landverraders verraden niet alleen hun land, nietwaar Maréchal ?

Back to global reality.

In San Fabiola, pardon San Paola, wordt om geld gemoord. Niet om identiteit. Struggle for lijf en for lijm om te snuiven.

San Polé Polo telt meer Italianen dan Rome zelf. Mijn baasje bevestigde me trouwens dat de beste Pizzeria ter wereld daar te vinden is. Als ge maar betaalt. In lires mag ook.

En gij nu.

San Pologrino wordt economisch beheerd en politiek beheerst door Italiaanders Duitsers en Japanners, allemaal op zoek naar een nieuwe identiteit. Na een collectief en selectief geheugenverliesverschijnsel opgekomen tijdens de- volgens velen van hen althans- glorieuze jaren 1940-45.

Teveel Vichy gedronken zeker.

Die aangespoelde zakken- en dito sushirollers, hebben er alles om gedaan om tien jaar geleden, in volle BRIC opgang, de Socialist Lula, die misschien wel corrupt was, maar het land tenminste danig uit de armoede getild heeft, in het gevang te krijgen.

Also sprach mijn baasje toch.

Nu hebben ze de fascist Bolsonaro ( volgens socialistische bronnen : echte naam Boschmann) aan het Ruhr gezet . Zoals het hoort. Die gaat tenminste de minderheidsvolkeren terug op de kaart zetten.

Tzalwelzijn!

Kristoffel Kolumbus zou hier anders voor niets al die moeite gedaan hebben en voor niets een ei gelegd hebben ( volgens de overlevering had hij hiervoor een dik genoeg gat, die asshole) een half millenium geleden.

En ondertusssen, wordt de lokale bevolking weggebuldozerd, samen met de laatste resterende bosjes Amazone en de bijhorende identiteit.

Zonevreemd.

Ach ja . So ja. Soja moet er komen. Om het Vlaamse kalf te voederen , das Deutsche Schwein, le Coq Wallon.

Identiteit : dat is het verhaal van de cowboy en de indianen. Als je maar blank bent, als je maar een God en een wapen hebt , dan heb je daar alleenrecht op.

Maar toen kwamen de Chinezen.

Zonder God en zonder wapens.

En dan allen in koor vanuit Antwerpen en Vichy, de handen in onschuld wassend: doe mij maar ne Cola Zero!

Uw hot dog, Largo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s