Club Medipedigree.

Mijn baasje haalt vodden uit een kast, plooit ze netjes – of liever doet maar alsof, want daar is hij niet erg in beslagen- en stapelt ze mooi op – of liever frommelt ze, want ze zijn toch ongeplooid- in een gapende koffer. Ik gaap mee.

Wat is er nu weer aan het happenen? Is hij weer boos op zichzelf? En bijgevolg ook weer boos op mij? Ik voel het lemmet van het schavot al tegen mijn nekvel.

Want na zijn valies, maakt hij meestal mijn valies. Dat bevat dan mijn pedigree van goed gedrag en zeden, een slaapmatje, mijn bobbieknuffel, en wat dental sticks die ik elke morgen tussen mijn kiezen moet draaien om met een frisse adem de teefjes te kunnen aanranden. Al probeer ik dat meestal langs achteren en heeft een frisse adem daarbij geen enkel nut. Maar soit. Mensenmanieren met dat onnodig voorspel en zo… Ze zullen het nooit snappen.

Meestal brengt baasje me dan met mijn koffer in zo een geschift met andere gestichte honden. Of was het een gesticht met geschifte honden. Zoiets toch.

De vloer is daar koud. De gestichte honden janken de hele nacht , waarschijnlijk omdat ze niet de juiste koffer in hun hok hebben en dus hun knuffelbobbie niet hebben. En mijn knuffelbobbie krijgt dan zo de blues van dat gejank dat hij geen zin meer heeft om me te knuffelbobbien.

We moeten daar ‘s morgens dan bij het ontbijt onze dental stick opeten, wat nog nuttelozer is dan als ik thuis ben, want in het geschift logeren de teefjes apart van de reuen. En moeten de reuen het dan maar onder elkaar doen. Geschift, zei ik u. En niet stichtend.

Alleen naar de ochtendwandeling kijk ik dan uit. Want inderdaad, dan vang ik een glimp op van Babbie, die meestal op hetzelfde moment als ik op vakantie moet van haar baasje. Babbie is zo mooi! En ze heeft zo een onweerstaanbaar geurende luizenshampoo. Zwemen van everzwijn en varkenspoten. Ik kwispel gretig met beide staarten en zij terug met één. Maar daar blijft het bij.

Mijn vakantie moet dus ongeveer de hondenhel zijn, vermoed ik. Slecht eten, niet slapen, en verlokkelijke teefjes buiten knuffelbereik.

Zou het bij mijn baasje op vakantie dan ook zo zijn?

Maar waarom straft hij ons dan toch in ‘s hondenhemelsnaam?

3 gedachtes over “Club Medipedigree.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s