Steek een Tamil in uw motor

De generatie achtenzestigers die in mei naar Leuven of naar Parijs afzakten om kasseistenen op de smoel van de flikken te gooien, weten het nog heel goed. Ze moesten een tijger in de naftebak van hun vehikel wringen om op bestemming te geraken. Zorgeloze tijd. De nafte kostte geen tien frank de liter, en Gaia en Anuna bestonden nog niet. Zelfs de hesjes hadden de kleuren van de regenboog. En het was elke weekdag brosdag.

Mei 68 heeft naast flikkenblauwogen en kryptorchide klootzakken wel minder bekende collateral damage veroorzaakt.

Neem nu de deusjevoo van mijn baasje ( tweedehands van ‘t Witgele Kruis aan 18.000 frank spaargeld verdiend als garçon in de Don Pepe) . Die werd door die tijger gekanibaliseerd. Wat dacht je wel. Zijn geitje ook trouwens. Geëxplodeerd.

Een tijger in uw naftebak, probeer maar nekeer. Zelfs of zeker als ge met ne Jaguar rijdt…

Welnu . Sinds de recente gebeurtenissen in Sri Lanka is mijn baasje weer beginnen nachttijgerieen. Niet van Bengaalse. Neen, ook niet van Belgaanse tijgers, maak je geen zorgen, gij sowieso uitstervende Vlaamse Leeuw.

In Sri Lanka waren het Tamil Tijgers. Die zijn zoals de hippies ook geboren in mei. Maar in 1976.

De Tamiltijgers hadden wel een grote handicap. Er waren in Sri Lanka wel geen kasseien van de kwaliteit van die tussen Parijs en Roubaix om op de tooten van de Kezen, ik, bedoel de Srilankezen te smijten.

Daarbij de Tamiltijgers hebben niet een maand, maar dertig jaar gestreden om zich af te scheuren van de Kezen. Er waren dus nooit kasseien genoeg geweest. En…resultaat? Niets afgescheurd. Wij wel in 1830. Maar, toegegeven, we hadden genoeg kasseien. Quod erat demonstrandum.

En de collateral damage in Sri Lanka? Tachtig duizend kasseistenen. Pardon: tachtig duizend doden. Maar vooral: wij Westerlingen hebben dertig jaar aan een stuk geen Ceylon Tea meer kunnen drinken. Dát was pas erg!

En nu wij, vermogende toeristen, nu wij net terug kwamen met onze manna en soms zelfs schoonmamas’ manna, naar dat land met de drie T’s : Tijgers Tamils en Thee . En nu hun toerisme met all-in Hotels aan het floreren was. Uitgerekend nu dus: gaan ze Kerken en Hotels opblazen.

Dus vanaf nu schrijft men Sri Lanka met 4 T’s: Tijgers, Tamils, Thee en Terroristen. 4 Takt.

Giet 4 Takt in je tank en zo maak je een explosiemotor.


Largesso.

3 gedachtes over “Steek een Tamil in uw motor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s