Kauwgumlijder

Aangezien mijn baasje de vorige tien dagen, zowel u ,mij ,en een steek heeft laten vallen, ga ik zelf dan maar mijn snuit in andermans zaken steken.

Weet je waar baasje de laatste tien dagen zat zat ?

In zowel de natte droom als de droge nachtmerrie van Onze Leider .

Singapore. Een salonfähige dictatuur sub sole .

Voor de rest is wel alles novi ten overstaan van Ons verdronken land van Saeftinghe en Ons binnenkort , allemaal de schuld van Joke , verdronken hinterland van Vlaanderen .

Tot spijt van wat Onze aan Kortzichtigheidslijdende Leidende benijdt .

Singapore, het klein Zwitserland van Azië , gelegen niet aan de Seefhoek , maar om de hoek van de Straat van Malakka , waar de Zee van Adaman zich erotisch in die van Evavrouw versmelt .

Hier geen t’ Eiland , maar 64 t’eilanden .

Geen OLV Kathedraal , maar een half dozijn Minaretten , een Himalaya of twee aan Boedhistische Tempels en een Tsunami aan Hindoeistische Slagroomtaart bidplaatsen.

Pelikanen zijn daar wel niet, zoals in Antwerpen, in een gelijknamige Straat te vinden , maar wel in een van de vele zoos. Zozo . Synagogo.

De Britten hebben daar hun heil gezocht ter gelegenheid van de allereerste Brexit tweehonderd jaar geleden , en er de Rafflestempel gebouwen waar de Singapore Sling wordt gebrouwen. Wat anders dan Ons Bolleke.

Ze leven daar samen vredig met de Nederlanders die daar worst in de muren van de Wolkenkrabbers gezaaid en eruit geoogst hebben , alsook van Portugezen die van Malakka zijn getransmigreerd , omdat ze hun Christelijke Godsdienst wilden beleven, maar vooral ook omdat ze veel geld wilden verdienen in dit belastingvrij Walhalla.

Doe hier nog een geut Jemenieten , een scheut Bugis uit de celebere Celebes , en Katholieke Peranakan uit de Straat van Malakka en de mix is bijna compleet .

Bijna , omdat in alle andere hoogbouwtempels gewijd aan de Geldgod , een smeltkroes aan Westerse en Oosterse ondernemers leven, tot en met Westerse en Oosterse Vlamingen trouwens , die met, onder en tegen elkaar onder-nemen.

Money for nothing voor de hardwerkende kosmopoliet . Maar de kippen zijn er niet voor niets niet voor niets.

Alles is novi sub de Singaporese sole.

Ook het feit dat ge uw peuk , uw kauwgum niet op de stoep moogt plattrappen. Dixit de Liga voor de Verdediging van de Rechten van de Stoep.

Hier lacht men niet mee. Eerst 500 dollar boete . Je wordt als een hansworst publiek opgeknoopt en gehangen als je na de twee poging en tien jaar gevangenisstraf her zou vallen .

De vloer is daar echt om van te likken, alles voor een hond, maar ook niets voor een hond. AVH-NVH. Gene kak.

Terwijl Ons Verdonken Land verder wegzinkt in het enge Vlaams moeras der navelstaarders – steek het maar op Joke …- popt en poept de wereld en de levenslust in Singapore uit haar voegen.

Misschien kan onze Leider daar, op eigen kosten zoals mijn belastingbetalend baasje, eens een vakantie doorbrengen om er inspiratie op te doen .

Aan de grenspost :

-Welke talen spreekt u ?

-Nederlands en Latijns , wat Antwaaarps , wat Waals und ein schnappschen überdeutsch aus Tirol.

-Kunt ge hier niets mee doen … Maleisisch , Hindi, Mandarijns, Kantonees, Tamil, Hokkien,Hakka,Teochew misschien ?

-Euhhh nee , ik broebel ook nog wat Shakespeariaans Engels . Ik ken Macbeth bijvoorbeeld van buiten . Ik ben namelijk de Slimste Mens Ter Wereld en trouwens ook de Belangrijkste Politeker van Vlaanderen .

-Ver van ons Beth man . Het zal moeilijk worden voor u, maar we laten iedereen een kans . Probeer maar . Als je hier binnen de zes maand geen miljonair bent, ben je een loser en zul je wel vanzelf naar huis Kenneth.

En … Nog twee Tips voor uw veiligheid : doe hier niet aan politiek en spuw die kauwgom hier en nu maar in de vuilbak . Er zijn er hier voor minder opgeknoopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s