Wishbone hesje

Omdat het al nougabollen was voor Sinterklaas, vraag ik tijdig aan baasje of hij iets onder de Kerstboom voorzien heeft voor mij.

Mhummmm ? Rijst totaal verrast, zijn kaalhoofd boven zijn krant, als een bij dag even verrassende maansopgang .

Ik verwacht alweer een beenharde machtsstrijd : Weette, mag ik daar zoals altijd straight in zijn , kwispel ik assertief terug.

Baasje staat, zoals een Franse President voor een leger gele hesjes, en evenveel kasseien, met zijn mond vol gebleatchte tanden, die ze aan diggelen dreigen te kasteiden.

Euh, bien sûr, liegt hij.

Ik wil voor 2019 graag elke maand een giga everzwijnbeen, zoals dat van Idefix.

Een ijverzweenbijn p… p…. per maand? Dat is totaal onrealistisch! Weet je wel wat dit kost, kotst hij terug. Dan moet ik mezelf tekort doen. Sorry. Echt. Dit kan niet.

En mijn jarenlange trouw? Wat doe je ermee? Krijg ik daar iets voor terug? Lik ik voor je kick al heel mijn leven je hielen voor niets ? Grom ik.

Okee . Het is inderddad waar dat je trouw bent en je His Masters’ Voice onvoorwaardelijk luistert en volgt. Hoe vals ik ook zing en speel . Maar dan nog : je krijgt toch je dagelijkse porties hondenbrokken en een dental stick om je tanden zoals de mijne te bleachen , wat moet je nog meer hebb….

Ik lust ze niet . Je weet het wel . Ik eet die porties junkfood nooit helemaal op. Daarbij , het is geen fair trade food: beendermeel geproduceerd door een buitenlandse keutelboer voor rekening van de internationale Agro business. Waarom koop je geen been bij de Ardeense everzwijnhouder ? Minder duur en meer duurzaam.

Ga je me de les spellen? Ik bepaal hier de regels.

Hondebrokkem et circences. Pfffff. Zoetboudertjes … sorry baasje, nu moet je kleur bekennen. Doe jij nu echt eens iets voor mij ? Ik vraag je dat ene extraatje. Na zovele jaren. Een kleine attentie voor mij . Hesjeblief!

Attentie ? Ik ga toch dagelijks met jou wandelen…

Wie wandelt met wie? Wie moet wie uit zijn luie zetel sleuren? Komaan, wees eens serieus : moest je me hier niet opsluiten, ik ging er op mijn eentje op uit. En jij sterft dan aan sedentaire obesitas.

Baasje sluit zich opnieuw achter zijn gazet op. Zoals hij pleegt te doen als hij niet meer weet wat te zeggen tegen mij. Minstens tienmaal per dag dus. Dat is het moment om mijn volgende geel hesje op een volgend strategisch kruispunt te schuiven : ik hef wegens een dringende opkomende behoefte, mijn poot op de Kerstboom.

Schaakmat.

Baasje frommelt de gazetsmoel van Macron op die van Charles Michel, wat me even een hilarisch zicht biedt, en haalt beenhard uit : wat doe je nu ???

Je hebt geen been om op te staan, houd ik het mijne even stijf tegen de Kerstboom. Geef je over. Of ik geef nog over ook.

Okee, okee , één everzwijnbeen per maand dus. You win. Jij koppigaard met je idée fixe.

Largo, baasje , Largo , kwispel ik terug, en lik zijn hielen onderdanig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s