De vlucht naar Marrakech

Charles en zijn maagd, werden midden in de nacht wakker gemaakt door hevig gebonk op de deur van hun Huis van de Democratie .

Run Charly run! Riepen in blauw geklede aanhangers hem wakker.

De NVA soldaten zijn deze nacht vertrokken uit Antwerpen en staan aan de Halse Poort . Vlucht halse over kop, of het kost je je kop!

Zo gezegd zo gedaan. Al aarzelt Charly zoals altijd een beetje goedlachs. Hij kan zijn eigen oren niet geloven,net zoals zijn eigen leugens trouwens.

Ouatte is dat? Iek moet partir van mijn patrie ? En uoewaar moette ik dan oewel naartout? Broebelt hij in zijn nachtelijk brusseleers.

De maagd Amélie Derbaudrenghien, die we voor het gemak Mama ( Maagd Maria ) zullen noemen ,die even vlekkeloos ontvangen als vlekkeloos nederlands geleerd heeft, en die een zoveelste liefdeloze maagdelijke nacht met haar ezel of is het een gecastreerde os had beleefd, was prompt opgestaan en trok bij gebrek aan wat anders aan haren Charel zijnen blauwe pijama .

Komaan chéri , niet discuteren. We gaan naar een land transmigreren waar we onze kinderen in het Frans kunnen educeren,

Marrakech, riep Charly , Marrakech! Chérie, tu as raison . We zijn hier chemin.

Rien NVA plus.

Ze sprongen op hun SUV e-kameel en e-zel en trokken statig Zuidwaarts richting Zuidstation en nog wat verder.

Toen de NVA troepen aan het huis van de verbannelingen toekwamen konden ze aan de nog dampende kamelendrollen vaststellen dat Charly met zijn onbevlekte blauwe toga en dito ontvangenister met de Noorderzon was verdwenen naar de Zuiderzon.

Charly en Mama moesten heel veel hindernissen trotseren. Ze gingen in de vijandige Vlaamse Ardennen over Kemmelbeg en dal, waadden door rivieren vol plastiekzakken, en als de bruggen voor hen door de NVA Polizei nog niet opgeblazen waren, kameelden ze erover om ze na, niet met, zichzelf dan wel op te blazen.

Als ze aan de grens van Republiek Vlaanderen door Vlaamse Bekaertdraad en dito troepen werden tegengehouden kochten ze die om met nog wat Panamapapieren die ze nog snel bij hun overhaast vertrek meegegrist hadden.

Na maanden dwalen komen Charly en Mama aan in Gibraltar waar ze van een werkloze transmigrantenmensensmokkelaar een gratis retourticket naar Marokko gesponsord door de NVA CIA bekomen. Ze maken daar kennis met lotgenoten die van hun lot ook niet echt genieten.

De tocht gaat door door de Noord-Afrikaanse woestijn.

Ondertussen was de bevallige Mama bevallen en Mama geworden. De schuld van die wiebelende kamelen en de bulten in de slecht onderhouden duinen.

Charly je suis zeeziek, kloeg Mama nog. Maar, te laat : Louis II, Koning van de naar het buitenland vluchtende Belgische Belastingbetalers was al geboren.

Deze heugelijke gebeurtenis hep ook een nadeel. Om de drie uur moest Mama stoppen om haar Mama rol te vervullen en Louis II met melk te vullen.

In preutse afwachting, tijdens die verplichte pauzes, keek Charly mijmerend naar de Pyramiden van Keops en Kefren, en vroeg zich vertwijfeld af of ze Mykerinos hadden afgebroken om ze in het Afrika Museum in Brussel terug op te bouwen.

Ze konden de tocht alleen nog maar bij na-aa-aaachte verderzetten omdat Mama geen zonnecreme meehad om het Michelkaalbolletje van Louis II in te smeren. Daarbij Charly en Mama waren ook echt aan het transmigrantverbranden .

Maar vooral : de Royalistische troepen van Mohammed de zoveelste van Marokko hadden met de NVA een alliantie gesmeden om Charly Mama en Louis II in de lokale bak te draaien en om te ruilen voor een dozijn dozijn Marokkaanse transmigranten die de Antwerpse bak nutteloos deden uitpuilen.

Mama Mama moest toch regelmatig rusten,en Louis II zijn honger stiilen, maar midden in de woestijn was het niet altijd gemakkelijk om een stal met een os een ezel een kribbe, laat staan Drie Koningen met een nieuwe hoed te vinden.

En toen toen! Plots rees het op in den einder.

Was het een Fata Morgana? Een donor organa?

Neen neen!

Dat was het: Marrakech!

Charly, Mama en Louis II probeerden hun tweebulter en tweelangorer van de hand te doen aan de Helse Halse Poort van het kameel- en ezelloos centrum van Marrakech. Maar ze geraakten ze aan de straatstenen, laat staan het woestijnzand niet kwijt.

Plots zien ze een groepje blauwe hesjes passeren.

Ha politeke blauwe vrienden, riep Charly opgewekt, waar gaan jullie heen?

Naar Jemaa El Fnaa, de boel gaan platleggen!Op elk kruispunt een kameel of twee drie. En iedereen zit strop.

Hoezo? Waarom?

Mohammed de zoveelste heeft weer extra woekertaksen geheven op kamelen-en ezelvoeder : trop is teveel!

En zo geschiedde: Charly kwam van de Brusselse regen in de Marrekechse drop.

3 gedachtes over “De vlucht naar Marrakech

 1. Fabuleus !!!!

  Na de E-mail (digitaal doorsturen van berichten), de F-male (geroddel door dames ) nu de K-mail (droge humor om u een bult te lachen) …

  Groetjes,

  Pilo

  Dr. Ph. Cuigniez
  Medilab
  Gordunakaai 60
  9000 Gent
  09/222 02 72

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s