De transmigrerende transgenetische transgender. Een nieuw avontuur van Suske die Wiske wou worden en van Wiske die Suske wou worden

2464ED7C-45F9-4171-AC11-51802D3B4BFA

Kunt ge er nog aan uit?

Toen mijn baasje naar school ging werd er maar één trans getolereerd door de Ignatianen. De transpiratie. Baasje hoopte met 99 procent hiervan,volgens het bekend adagio, dan tenminste één procent geinspireerd niets te moeten doen. Maar dat was een foute berekening. Heropnieuw herexamen.

Het leven was simpel, als je maar voldoende transpireerde worstelde je je door het leven en uit de biechtstoel. Zelfs de leepste Jezuiet kon u er tot in zijn kamer niet van verhinderen.

Kunt ge er aan uit?

Transpiratie: passé. Voor losers. Wordt alleen nog op de fitness getolereerd. Als je maar aan je vrienden kunt bewijzen dat je daar duur genoeg voor betaalt.

Vandaag zijn de transwoorden: transmigrant, transgenetisch, transgender.

Bestond tien jaar geleden niet. Noch het woord, noch wat het betekende.

De transmigrant is het gevolg van het Kolonialisme en de Arabische Lente, het woord is door de NVA uitgevonden, ter vervanging van het niet meer salonfähige « neger » .

De transgeneet is door de manipulatoren van Monsanto uitgevonden. Het woord is een strategische marketinguitvinding die de hoogdagen maakt van de florerende Biowinkels die Monsanto ooit zal opkopen om haar duurzaamheidsimago en haar tomaten op te poetsen.

De transgender is een tijdje geleden door Hermes en Aphrodite geschapen, een luxemerk uit de LVMH stal. Het woord werd door de Holebeweging gerecupereerd omdat de Bi ook Ho of Le kunnen zijn en ook omdat  hoe meer zielen hoe meer vreugd en hoe bijgevolg nog meer zielen en dus nog meer vreugd enzovoort. Bij  Herma en haar of zijn Frodieten steekt het niet zo nauw. Alhoewel…

Dit ter duiding van de titel. De creatievelingen van Studio Willy Vandersteen zullen wel een  actueel  verhaal hieromtrent verzinnen. Net zoals een transgenderige strip-acteur  moet een dito tekenaar mee met zijn tijd. Want de lezer raakt in transe van al die transen.

Mijn baasje is wat conservatiever. Hij vindt de titel suggestief genoeg, en beeldt zich de rest wel in.

 

Een gedachte over “De transmigrerende transgenetische transgender. Een nieuw avontuur van Suske die Wiske wou worden en van Wiske die Suske wou worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s