The age of Aquarius

8E2B59AB-8C4B-4CB2-BFAE-3262889487E9.png

Vergeet Valencia , La Valetta  , Lampedusa .

De immigranten hebben een nieuwe aanspoelhaven gevonden .

Deze morgen op wandel met baasje . De Romantische Leiebocht aan het Verschrikkelijk Gemeen Tehuis .

Spoelt daar een moteurbootje met twee dozijn uitgeputte vrouwen aan . Buiken staan op springen , en zij springen op de ponton . Klampen mijn baasje vast alsof hij de Havenmeester van de onbestaande Yachthaven is .

Pardon Monsieur s’il vous plait , il y a t’ il des toilettes dans les environs ?

Baasje kijkt rond om en vraagt zich af of hij niet eerst een examen Nederlands moet afnemen voor die aangespoelden . Voor die van onze exclusieve welzijngemeente en haar,  door de Vlaamse belastingbetaler betaalde dure  faciliteiten beginnen te profiteren .

Maar de NVA is nog niet aan de macht , en dus staat hij fluisterend de bedreigende   IS-dames die op springen staan , in het Frans  te woord.

Maakt vaneigenst reclame voor Patrick zijn staminees , maar zegt er wel bij dat ze er meer dan ene gaan moeten m drinken voor ze gaan mogen plassen .

Eerst horeca . Dan horecaca . Ieder zelfstandige moet leven . Of ze overleven niet. Weet ge , de belastingen in onze gemeente zijn niet van de poes .

Ik kijk boos naar hem .

Pardon , niet van de hond .

Tewijl baasje dat allemaal vertelt , denkt hij ontroerd aan alle zelfstandigen  die het niet overleefd hebben  .

En herinnert zich dan  : ja , en aan de begraafplaats is het gratis . Aan de ingang links  , voor de Mariagrot  . Ik weet niet  of er papier is , lacht hij de sans papiers toe .

En terwijl ik nonchalant de poot op het Gedrocht hef , stormen ze billentoeknijpend richting de Klokkeput . Nog gesloten op dit vroege ochtenduur.

Madam Pipi .

Ik zie het baasje denken . Zo’n plascontainer in de Romantische Leiebocht net voor  het Gedrocht , om het wat weg te steken .

Bij deze een oproep aan de politiekers  . Neem dit op in uw programma .  Baasje zal dat voor zijn oude dag op Zon-en Feestdagen uitbuiten . 50 ct de beurt . Als ge er bij Patrick een gaat schellen , krijgt ge 20 ct terug . De schepenen van de partij die het opgenomen heeft , mogen gratis zeiken .

An offer you can’t refuse .

Als dat er niet komt, zal ik verplicht mijn  poot  verder op het Gedrocht moeten heffen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s