Panem et circences

7387FB9B-8B43-4594-B1A5-183EC818EE63

De eminenties sijpe met hun grote mond mondjesmaat weer binnen .

Nu dat de gazetten in deze kromkrommertijd bijna alleen maar berichten over de planeet die in brand staat . Terwijl niemand  zich daar iets van aantrekt , zeker de ijskreemmarchands en de brandbluspparaatmarchands niet. In ’t tegendeel .

Nu dat behalve WO III tegen Turkije niets meer te doemdenken  is , is het voor de eminenties tijd om weer bruingebrand door de weldoende opwarming van Moeder Aarde , op de affiche te gaan  staan . Alleen de Groenen maken dat ze er bleek uitzien , omdat ze ons terecht een geweten willen schoppen met het feit dat ze samen met de planeet dreigen uit te sterven .

Het Groenoceen .

Ze zijn met hun grote mond vol beloftes mondjesmaat weer uit vakantie aan het terugkomen . De bruintjes , de geelzwarte zebrakes  , de blauwkens , de roodjes , de orangistjes , de mandarinisten , de rotte appellisten .

Met hun strandzok  , of was het omgekeerd , vol valse beloftes , bedriegelijke programma’s , onbetaalbare megalomane projecten .

Ge gaat ze weer zien vleien . U plots bij bakker De Keyser herkennen en begroeten  , terwijl  ze u 4 jaar lang straal genegeerd hebben .Ja ! U zelfs voorbijgestoken hebben in de file kiesvee.

En terwijl ze u een namaakbic van 5 ct in de pollen duwen , fluisteren ze u in het oor – o zo origineel – : hier zie , ne gele stylo om  het juiste bolleke in te kleuren , ik sta 37 ste op de gele lijst  .Beloofd ?

Je belooft het zo plechtig en gemeend als dat zij beloven dat ze hun beloftes gaan uitvoeren .

En als je dan in de herfst ,  gebrainwashed en helemaal het Noorden kwijt na  drie maanden campagne van alle geur , kleur en meug , waar met verse en onfrisse  Leiemodder werd gegooid , waar Immobilien  projecten werden toegezegd dan weer afgekeurd  , dan weer toegekeurd of was het afgezegd . Waar de leugen de waarheid wordt , en elke waarheid als leugen wordt afgedaan .

Als ge dan met uw  broekzkak vol namaakbiccen van alle kleur totaal radeloos  naar de stembus trekt , en alleen nog 37 hebt onthouden , stel je vast dat er geen 37 kandidaten op de lijst staan , dan schrijf je maar  met je gele namaakbic op de gele lijst : «  Ik stem voor de 37 ste op uw lijst , als hij mij elke zondag , zoals hij mij beloofd heeft , verse  pistolees thuis komt brengen . »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s