Plato’s platte plataan . Een nieuw avontuur van sukkeltje en kwispeltje

7861FBC1-015B-459D-8871-6FFCB79D0D4BBaasje hangt daar weer . Verveeld en verveld  tussen vervellende platanen . Terwijl ik eronder geniet  van de jacht op een veldmuis die zich eraan gewaagd heeft mijn plasterritorium te betreden .

Ik ben de Feo Thranken van de Palepelstraat . Er komt hier geen beest binnen die mij  geen patte blanche heeft getoond .

Alleen raszuivere honden worden hier gedoogd . Vizsla’ s mogen op dezelfde struiken plassen als ik . De andere zuivere rashonden mogen  hier alleen  rondlopen als ze teefjes zijn , geen boerka’s aanhebben , en nadat  baasje hun boerkaloze bazin  ook goedgekeurd heeft .

Langs de Leie  aangespoelde bastaards horen sowieso terug in de Leie gegooid  te worden , tenzij ze Nederlands blaffen , en een geldige valse pedigree die ze van hun hondensmokkelaar  voor 1000 blikjes Pedigree gekocht hebben ,kunnen voorleggen .

Perzische katten worden de facto weggeterorriseerd , en krijgen een one way ticket terug naar homeland Perzie .

De schapen , in onze landelijke straat , genieten onze persoonlijke privé bewaking  . Als een kudde zich gedraagt zoals wij raszuivere honden verwachten , dan genieten zij onze bescherming . Dat is zoals in de politiek , en zeker in nakende dictaturen .

De kippen , die erbij zijn , ook trouwens . Zolang ze maar hun belastingplichtig ei leggen die de baasjes kunnen opeten , zijn wij beste vrienden . Owee de vos , die zeker weer van Wallonie komt , en onze bron van kipinkomsten wilt cannibaliseren .

En die veldmuis wat heeft die dan misdaan ? Vraagt ons de aandachtige lezer met nog een greintje empathie.

Geef ik toe , weet ik niet . Da’s mijn instinct . Stoort mij . Hoort hier niet . Zeker als ik hoor dat ze geen nederlands praat  . Moest maar elders geboren zijn .

Ik heb ze trouwens ondertussen te stekken ( sic ! ) en kordaat uitgewezen .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s