En ondertussen , ergens in Fahrenheit …

03F62ECF-A66E-42C1-AED8-23FCF1943EB3.jpeg

 

Op 27 juni 27 graden , op 28 juni 28 graden , op 29 juni 29 graden , op 30 juni 30 graden . En moest het een schrikkeljaar geweest zijn : 31 graden op 31 juni . Zo voorspelde mijn baasje overgewichtig overwogen overwetenschappelijk  .

Als ge , zoals ik , niet goed kunt rekenen , is deze formule wel  handig .  En moet ge niet altijd naar de leugenachtige weerberichtemakers luisteren , die , onder druk en voor een gratis ijsje van de FVIJ ( de Federatie van de ijskreemmarchands ) , er nog een graad of vijf bij doen .

Niemand die daar graten in ziet . Tenzij een afgunstige vishandelaar wiens frigo met een stroompanne zit.

31 graden .

In Celsius welteverstaan . In Fahrenheit is het , volgens baasje , nog veel meer .

Ik weet niet waar Fahrenheit ligt . Wie weet ergens bij de Nevada , de Namibia , de Atacama , de Titicaca of  de Tatatici woestijn .

Of Death Valley . Ja , Death Valley zal het zijn ! . Het paradijs van Tronald Dump .  Net naast de Hel. Eerste rechts als ge de laatste hotdogkraam na Stovepipe Wells zijt  gepasseerd . Beleefd aankloppen aan de monumentale Rode Poort , en aan portier Belzebuth een Lucifer vragen voor uw laatste sigaret.

Goed , zo ver is het nog niet . In het gematigde Celsius ligt baasje suf en slof te liggen in de avondzon . Van wandelen weer geen sprake . En van  tegenspreken komt nog minder  wandelen .

Op mijn diplomatische vraag wat zijn  excuus nu weer was  , kwamen mijn vermoedens uit : het is volgens Mijn Baas , de Andere Baas Tronald  Dump zijn fout dat het zo warm is .

Het had ook Jerpoen kunnen zijn , een ander favoriet slachtoffer van Baasjes’ grommende gramschap als hij niet wilt wandelen . Maar zolang diens patrimonium niet helemaal onder de hamer geveild is , gedraagt baasje er zich opmerkelijk kalm over. Spaart zijn woede voorlopig voor Tronnie .

Tronald trekt en onttrekt .

Trekt zich  geen moer aan van de klimaatakkoorden   die met de enige echte Donald Truck in Disneyland Parijs werden afgesloten .

Onttrekt ook graag  : schaliegas uit onduurzame voorraden , steenkool aan de hand van goedkope  negerslaven  . DIe bovendien  het voordeel hebben zich na het onttrekken dan toch niet hoeven te wassen .wat ze volgens Tronald trouwens toch  niet doen …

America fi(r)st  ….

En ook goud  ! Tronald onttrekt  gouden tanden uit het gebit van Illegale Immigranten en vooral van Inca’ s , die daar rijkelijk van voorzien plegen te zijn volgens zijn overgrootvader Chrisdonald Colombus .

En eens de onttrekking voltrokken , gooit Tronald ze zwierig terug  over de Bekaertdraad . In Vlaanderen noemt men dat de pushback worp . Of de tanden er « bij ons «   ook uitgetrokken worden , haben wir nicht gewüsst .

Dat legt mijn baasje mij tot na zonsondergang uit . En als het weer en hijzelf weer wat afgekoeld is, is het ondertussen pikkedonker en suft hij sloffend zoals een door Zuid-Korea in de toegevoegde tijd geelimineerde Duitse Duts in zijn bed .

Niets wandeling …

Om in te slapen in de  broeihete nacht , begin ik zelf de graden te tellen :  27 op 27 , 28 op 29 , of was het 29 op 28 , Dumpverrrd….. hoe was het weer ? … 29 …op 2 …. 3 op …. 00000 …. en iets later glij ik glad en fris als een zeehond van een ijsschots af…

4 gedachtes over “En ondertussen , ergens in Fahrenheit …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s