Al wie da nie springt

FBF57764-52CD-4A52-A0BF-3C44F8CD3838

Ik maak me zorgen over baasje .

Nu de Belgische selectie van de Voetbalploeg voor de Wereldbeker bekend is .

Heeft nu zelfs zelf zel ze z zi zij zijn zwart-geel-rode Waco Mohikanen Wasco’s van zolder gehaald  . Ook wat toeters en dito bellen . Een rode lap op het blauw VLD oog van zijn Vlaamse Leeuw gestikt .

De gekte gaat toeslaan .

Nu , hier en nu . Hic ( zeker ! ) et nunc ( dat kan ook wel zijn ,als we maar wisten wat dat betekende ) .

Finished met Twitterend Trumpettengeschal  , Fertig met Onze aan Cola zero zero zero zero zero verslaafde Groote Leider , Fini avec de zelf-opblaasbare Molenbekenaars , Gedaan met Duperende Enkelbanddragers in riante Leiedorpen .

De komende tien weken , tot diep in de diepst ingegraven komkommertijd , kleurt alles rood . Zijn we weer Belgen . We gaan notre Roi Philippe weer in ere houden , onze princesseboontjes in vichy kleuren aanbidden … zo erg wordt het .

Minstens tot op 11 juli , pardon Sire , 21 juli . Al is het volgens Tsjeven Eminentie Leterme op 14 juillet . Aux armes citoyens !

Onze held , de bijna afgedankte Prince Laurent gaan we verloochenen . Zo zijn wij , Belgen . Zo opportunist als het maar zijn kan . Judassen zonder cravatte . Ju .

Het zou me niet verwonderen dat de werkloze Elio di Rupo op Sporza elke avond een kwartier krijgt om over het mooiste paar benen van de Match te spreken in vlekkeloos Nederlands . Ça beloved .

Het woord , pardon , de bal is aan de Voetballers  . Het bal is open , de bal rock and rollt .

Een tros miljonairs in korte broek zitten op een bank , liever dan achter de bal , en spijzen zodoende hun bank . Begrijpe de sponsor wie kan . Ze zitten ook liever achter andermans vrouwen , dan achter die verdomde bal , tot groot jolijt van de rioolpers .

Ik , net zoals baaske , ben triest .

Over voetballers mag hij niets fout schrijven . Of de volkswoede zal zich tegen hem keren en zal ik de Latemse Meersen niet onbedreigd meer op mijn GAS kak kunnen vergassten .

Basher el Asdinges : iedereen akkoord om hem met baasje het vuur aan de schenen te leggen en hem te verassen . Trump rijmt voor baasje zoals voor iedereen zo mooi op  Dump  . Alle Gedupeerden lezen met jolijt hoe baasje Jerpoen in een enkele dubbelband gooit . Of was het een dubbele enkelband .

Maar: voor deze fait divers zullen baasjes’ -echt en misschien ook echtelijk – ontrouwe lezerspubliek de komende tien weken geen enkele interesse meer betonen .

V-O-E-T-B-A-L .

Punt .

En dus :  als het over compagnie en compagnie gaat gaan op TV en in de rioolpers : niet aankomen . Pas touch’…

De Nieuwe Goden verdomme .

Baasje aan de dop .

Allez ,zolang ze winnen toch .

Van zodra ze zouden durven verliezen , gaat eerst een niet nader genoemde maar beruchte Nederlandse sportcommentator ze op Sporza platwalsen .

Duurt welgeteld de tijd van een gemiste penalty . Ook de duurste Belgische speler in de Wereldbekercompetitiegeschiedenis kan dat op 12 seconden. Kostprijs 600.000 € voor de gemiste penalty . Er zat een schone Braziliaanse Transgender te wiebelen juist achter de goal, wat wilt ge .

Eén quote . En finito . Gedaan . Fertig . Zoals Rudy Altig toen hij positief bevonden werd . Of was dat geen voetballer ?

En dan komt gelukkig Prince Laurent of een of andere panda ons baasje redden . Komt in beeld om de leemte te vullen en het verlies aan TV sponsorgelden , te wijten aan het debacle , wat te compenseren . Korting bij Pairi Panda . Allen daarheen .

Wedden ?

En zo kan mijn baasje zijn – om-den-broden-van-een -matuvu-bakker- in een chique Leiedorp – Roddelcolumn weer gevuld krijgen .

Panem of circences . Het één gaat zelden mee met het andere .

Maar geen getreur , laat ons samen met een dozijn of twee kraaiende Mohikanende hanekammen, onze liefde voor de sport en onze haat voor de dorst, uitschreeuwen :

“ al wie da nie springt is geen Molenbekenaar »!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s