Na dit gelezen te hebben wordt u beslist miljardair .

B50C0784-5BDC-4634-9597-66A8D2F8C546

Ik  zal mijn Dottore Oetker pizza niet kou laten worden voor die spaghettikakkers !

Na deze historische statement nam baasje een even historische slok Barbera d’Alba uit zijn altijd halfvol vaasglas ,dat er nu plots halfleeg uitzag .

Op de etiket aan de achterkant van de fles kon ik lezen dat de druiven door aangespoelde Syrische migranten in Griekenland , voor maar 10 zweepslagen per dag eigenhandig door een nostalgisfche Kolonel uitgevoerd ,  geplukt en gepletvoet , gevoetplet of pletgevoet – sorry ik weet het niet meer : Den dikke Van Dale kan niet mee met het nieuwe migrantenjargon  – worden , waarna ze in Alba vakkundig en volgens eeuwenoude traditie met water,  sulfaten ,glyphosaten en -iten zoals yperiten ,  worden aangelengd en tot smaak worden gebracht . 35 euro de fles . Exclusief btw , maar dat telt daar toch niet .

Maar over Griekenland gesproken !

Stel u voor , we zijn een paar anni geleden al ons spaargeld kwijt geraakt om de nietsdoende bankieren  te redden die de nietsdoende Grieken wilden redden , die de nietsdoende Griekse Apparatschik en ambtenarij wilden redden , die het nog  minderdoende want allang  begraven leger aan fake gepensioneerden en doppers wilden redden . Alleen de Griekse aardworm werd hier beter van .

Maar  !  Nu baasje hiervan amper aan het bekomen is  , en dat hij dank  zij het autoritair beleid  van onze Caesar op het Schoon Verdiep , weer van onze welvaart in de files van de Vlaamse Gouden Driehoek kan genieten , gaan die Romeinen zoals tweeduizend jaar geleden weer beslag leggen op hem .

Spaghettisaus op ons frieten . Om weg te steken dat er eigenlijk geen frieten meer zijn  . Zo doen ze dat in dat schiereiland van mijn laarzen .

De Magnum Barbera is leeg , zoals mijn baasje trouwens . Hij vult nochtans verder de ondragelijke stilte die de volgende eurocrash voorafgaat met de historische woorden : «  Sed fluctuat nec mergitur », en ontkurkt de fles Grappa die al sinds de tijd van de Grieken in de bar staat te Grieken , maar nu zoals Europa , dreigt haar  laatste uren mee te maken . Op het etiket staat : Original Italian Grappa . Made in Hellas . Helaas een voorteken .

Niet met mei . Zegt baasje . Of bedoelde hij mij . Of hem ?

Op de parking staat zijn Fait Sport te roesten . Teken aan de wand . Die gasten kunnen alleen maar auto’s maken voor als de zon schijnt . Forget it als het regent . Zoals 365 dagen per jaar ergens in Europa .

Baasje probeert hem op te starten , lukt niet.

Belt dan maar naar de Bank . Nemen niet op . Recup van de overuren van de brugdagen van mei . Allee , niet van mij , van hen bedoel ik .

Pronto Presto Subito Lotto loopt baasje naar zijn casa giardino e cucina bankier. ik mag mee als handlanger , of liever pootlanger , van zijn bankoverval .

Mijn geld of mijn leven ! Roept baasje licht verward aan de beeldschone bankierster die me dromend in de ogen kijkt .

Bedoelt u Euro’s ? Die hebben we niet meer . Uitgeput . Zoals u blijkbaar , knipoogt ze sarcynisch en zwoel zuchtend naar mij . Ik kwispel zwoel terug  .

Maar we hebben wel aantrekkelijke Nieuwe Italiaanse Lira’s in de aanbieding , buigt ze met haar ook aantrekkelijk balcon tot op snuithoogte ; hoeveel miljard wilt U ?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s