Slik de slak

 

Mijn naam is slik .

Slik de – niet zomaar een – slak .

Niet zomaar .

Ik ben een huis-tuin- en keuken slak van de chique buurten van Laethem Saint Martin . Ik deel een riante villa met zwemkom met een vervelende hond -Largo noemt dat beest- die regelmatig aan mij snuffelt als ik onderweg ben . Vind ik vies , zo’n ongevraagde snuffel … en alsof hij er nog niet van genoeg heeft,  geeft hij me regelmatig en effectief affectief lik op stuk erbij ook !

Binnen zit Winch , rode vis die helemaal grijs aan het worden is . Heeft teveel plastiek gegeten volgens mij . Een verwarmd privé binnenzwembad heeft ie . Volpension all inclusive . Waaraan hij dat verdient , is me een raadsel .

Ik moet het koude buitenzwembad delen met het baasje van Largo en van Winch . Gelukkig kan die vieze hond niet zwemmen . Pfoeh , zielig zeg !

Dus elk week-end , bij glorierijk ochtendgloren trek ik met mijn have en goed , mijn hoed , met mijn huis tuin en keuken , mijn barbeque , mijn frogobox en mijn antennes op Radio Slaksofoon gericht , vanuit de lommerte van de struiken naar de zwembadwand . Om wat te bruinen .

Ik kom rond de middag aan , als er tenminste niet teveel andere slakken in mijn weg slepen, schuiven , slopen ,plakken , bitumezuigen …. En parkeer me dan op de zwembadwand waar het heerlijk vertoeven is in de zon van deze opgewarmde planeet . Ik kijk naar Sluk , mijn mooie buurvrouw , die integraal bruint en dus uit haar huisje ligt te zonnen .

Meestal duurt de rust niet lang . Het baasje van Largo doet dan ‘ns een bommetje , en een Tsunami spoelt me weer aan wal aan . Halverwege de terugweg naar de lommerte van de struiken .

Ik stuik dan wel eens op Slok , de dorstige zigzaggende slak , en we beslissen meestal om samen de terugweg te nemen , zodat ik hem op het rechte pad kan houden . Ver van padden en kikkers .

Als ik rond 21 u 30 bij zonsondergang , bijna op bestemming gekomen ben , trapt de bommenlegger schier op mij en roept :

“Hé kijk eens , precies een Hollander ! De hele dag onderweg van en naar de kust met zijn sleurhut “ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Slik de slak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s