Maserati zet de boel op stelten

E73B3BCF-D68B-4F54-A6EA-EA86F50ED96E

Mijn baasje hoopt met zulk een titel u uit uw luie Pinksterstrandzetel te halen . U uit uw zomerse terrasrosékater te halen . U te doen doorklikken verder dan de foto die niet kan beschrijven wat geschreven wordt .

Ja dus !

Baasje heeft een Maserati op stelten zien staan . Of op kurken . Of was het krukken . Allee  , zo heeft hij het mij gisterenavond met meer dan een dozijn halfvolle en halflege glazen Primitivo op , toch  proberen uit te leggen . Zat zat aan de Rive Droite van Gent , de Rive Gauche zijnde de verrechtse bocht in Laethem Saint Martin Lez Lys .

Deze keer dus een huwelijks déjeuner sur l’herbe in Destelbergen lez Escaut . Rive Droite van Gent als ge naar Sidmar kijkt . En zoals Sidmar trouwens .

Afijn, dat is mijn baas zijn kozijn oneer aandoen .

Het  walbos had zijn kozijn eigenhandig helemaal opgekuist , de drie weken voor het feest . En de champagne liep rijkelijk als sloten en boswallen in baasjes’ en de genodigdes’ keelgaten ,die zoals altijd snel gesympathiseerd hadden met de strategische gulste ober .

In de imposante dreef stonden de gecarwashte auto’s te blinken en te wachten op de Bob die deze avond zijn voornaam weer zou vergeten zijn .

Maar in tegenstelling tot wat we op de Rive Gauche gewend zijn : geen protserige SUV’ s , geen 4×4 ‘ s , geen vierkantwortel 16 ‘s , geen Jag’ s , Panamera of Marenko’s te bespeuren . Neen , doordeweekse lease werkmansauto’s van op de Rive Droite .

Baasje maakte de opmerking aan een aangespoelde Italiaanse olijfboer met krukken , die dertig jaar geleden Gent was ontvlucht om zijn geluk  in Toscane te gaan opzoeken , en ten bewijze hiervan , aan het  stoefen was over zijn Maserati .

Hoezo Maserati ? Baasje had ze niet zien staan op de oprijlaan .

De gekurkte en gekrukte olijboer gaf toe dat zijn Maserati , zoals het meeste dat met zwartgeld te maken heeft in Italie , niet zichtbaar was .

Hij  had zich onlangs een nieuwe knieprothese laten monteren  in een ultralichte Maserati legering , die ook voor de auto’s wordt gebruikt . ( sic ! )

Baasje ontkrukte een laatste Primitivo om met zijn Italiaanse vriend deze ultieme vorm van discreet snobisme te vieren !

Als die trend nu ook naar Belgie komt  , over de verschillende stoefmerken heen , zou  het in ieder geval de parkeerproblemen in de Maenhoutstraat op de Rive Gauche wat kunnen verhelpen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s