Ptitpanic

 

5EE89161-7B76-411C-AA24-9B97963CDABA.jpeg

Het duurste , beste , onzinkbaarste , hoogste , luxueuste , stoefste , matuvuste cruiseschip  ter wereld , de Ptitpanic , voer  door de engte van Bering .

Het  was Beringkoud tijdens deze maand januari 2118 . ( Vroeger zei men berekoud. , maar de witte beer , die vroeger de gletsjers onveilig  maakte,  was eind vorige eeuw uitgestorven , weggesmolten. ) .

Een frisse 15 graden . Tijd dat het lente zou worden !

De Ptitpanic , baande zich een weg door de plasticzee . De laatste overblijvende ijsschotsen waren onzichtbaar hierdoor . Maar dat kon niet deren . Die waren zo klein ,zoals in een glas Martini on the rocks . Nog zo een drank trouwens die door de ijsschaarste alleen in de VIP bar van het torenhoge 66 e verdiep van de Ptitpanic aan even torenhoge prijzen te verkrijgen was .

De passagiers snoven met  volle teugen de weldoende schaliegasgeur die zich verspreidde vanuit de duizenden ja-knikkers op het vasteland . Het bonte kleurenpallet  van het plastic afval in de zee, was een streling voor het oog , een welgekome afwisseling voor de grauwe grijze stofferige kustlijn die neen scheen te willen zeggen tegen de ja-knikkers .

Deze cruise was volgeboekt : 40.000 passagiers  , 20.000 bemanningsleden .

Die zouden nog tot in maart aan boord blijven .

Eerst via Alaska dan naar Canada , langs de Saint Laurent naar beneden , dan  de Oostkust van Amerika naar New York , waar de brandweerboten hen zouden opwachten en ter verwelkoming bespuiten  met  gekleurd plastic afval water .

Feeëriek  !

Aan Boord speelde het orkest het Zwanenmeer , of was het de Zwanezang . De overlevering door  getuigen was hier niet duidelijk over .

Net zoals die van de nu in ballingschap vertoevende Kapitein Nopanic trouwens , die na de eredans op de Bal van de Kapitein nog een paar Magnums Mouette et Chandon soldaat gemaakt had , en eenmaal  terug op zijn post , dromerig naar met schaliegasolie besmeurde mouettes aan het kijken was , die hem nerveus krijsend van een nakend onheil wilden verwittigen .

Wat kan hier , hips et nunc , nog wel gebeuren ? Zo dicht bij Manhattan en zijn veilige haven ?

Brooklyn bridge was in zicht .

Feeëriek . Brandweerboten spuiten plastic water alom .

Alle passagiers  staan op het dek . Op de 20 dekken . Pardon .

“ Voor Brooklyn bridge  tijdig de scheepsschroeven terugdraaien , en dan varen we volle bak door naar de Bahamas . Lekker 45 graden warm daar , schitterend lenteweer “ mijmert  Noplastic -excuseer – Nopanic .

Maar er is een kink in de kabel . Of liever : een fles cola zero,  afkomstig uit de haven van Antwerpen . Die blokkeert de schroef , en de boot kan niet afremmen .

De Ptitpanic stevent naar Brooklyn Bridge af . Onbestuurbaar . Op ramkoers . Kapitein Nopanic  neemt de noodhelikopter op dek 66 , grabt en passant nog een Martini on the rocks mee ,en flapt weg .

De rest van het verhaal is déjà vu . Déjà bu . Maar zonder ice rocks . Martini in een plastiek beker … stel je voor !

Maar het grootste verschil ten opzichte van de vorige versie : het water in de baai van Manhattan was zodanig vol plastic  dat de 59.999 slachtoffers gewoon naar de oever konden kruipen .

Elk nadeel hep zijn voordeel .

 

4 gedachtes over “Ptitpanic

 1. Heel leuk Marc !….ik zal er steeds aan denken als ik de knop “cruise” control induw in mijn trashboard.

  Plastiek, plast ziek….tegen de staat of prostaat…

  Have sunny WE !

  Copain (au chocolat) Pilo

  Dr. Ph. Cuigniez Medilab Gordunakaai 60 9000 Gent 09/222 02 72

  ________________________________

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s