Niet met den dezen

8B1D59B3-17E7-4B6A-A4C2-274F8F2BBFD0Ze mogen zij op het Schoon Verdiep wel Toelatingsexamens Nederlands afnemen  van de paar  honderd aangespoelde Afgha-(Gevaert ) , Nigeri- ,  of zelfs Bavari- anen.  Het zal niet baten om ons Vlaamse Ubermenschen Land in de schaduw van haar Kerktorens en  Parochiekringen ,omgebouwd  tot Migrantenopvangcentra ,  van de overspoeling te vrijwaren .

Overspoeling door -anen , maar nog veel erger  , vooral door -ezen .

Daarbij , door de -ezen zijn we niet overspoeld , maar  al volledig weggespoeld .

De k-ezen , ja daarmee is het allemaal begonnen , maar dat is al van 1830 geleden .

Die hebben ons dan meeneemchinezen meegebracht die ze nooit meer hebben teruggenomen . Dan zijn na 1975 de Vietnamezen aangespoeld , en het is daarna niet meer gestopt . De Bangladezen sloegen hun tent op in het Verdronken Land van Saeftinghe , en zijn er zeker niet bij  eb , maar zelfs  niet bij stormvloed , weg te krijgen . Een peulschil ten overstaan van het Bengaals Moessonseizoen .

De globalisering is een feit .

De grenzen van onze taal zijn de grenzen van onze wereld .

Les langues vivantes , in pratijk omgezet door de Franse  Routard die een  tong draait met een Indochinoise , moeten we dringend aanleren  .

Op het ‘t Schoon Verdiep spreekt de Caesar Latinum om een schijn van conservatieve nationalistisch universaliteit hoog in het vaandel te houden .

Sic transit ( intestinaal)  Gloria Flandriae .

En terwijl we lustig in chinees espelanto , bij onze nog altijd niet teluggenomen meeneemchinees  , onze lievelingsmenu : dlie  en deltig gevolgd dool een lekkele viel en veeltig ,  bestellen , vlagen we ons bij vlagen af welk nummel Vlaamse Kalbonnade veldomme op de menukaalt heeft .

En of ze daar geen hond in gedraaid hebben ( NVDR Largo )

Moraliteit en Tip van de maand :

haal een Mandarijn in huis .

Niet om op te eten , gij kortzichtige slokop , wel om Mandarijns te leren , zodat ge met uw kleinkinderen gaat kunnen communiceren .

Haast u .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s