Andavadoaka

9E31D519-3F7C-4ABB-9DDC-AD43F169FCDD

Baasje  zit er op zijn lazy zondags lazy bij . Of liever ligt .Net zoals ik trouwens … Tenzij hij plots “ zit “of “ shit “ roept , om zijn tanende autoriteit op mij nog eens te bewijzen , en ik,dan in garde-à-vous ga zitten , terwijl de luiaard met een grijns blijft liggen .

Baasje verteert een uitgebreide fundraiser brunch voor het behoud van het koraalrif in Andavadoaka , die , zoals elke van mijn belezen , alhoewel soms belegen , lezers weet , in Zuid-West Madagaskar ligt .

Aan de kust ja ! Goed zo . Koraal is geen coral gelijk in de Westerns .

Over kust gesproken …

De helft van ‘t land bouwt dit weekend bruggen , lucht- en zandkastelen ,  aan de kust .

Bij een noch mossel noch vis weer , toch een vreemde bedoening me dunkt . Want woensdag gaan ze dan allemaal klagen over da weer aan de kust . En dat ze daar een zo duur appartement moeten voor onderhouden .

Ocharme … trouwens zolang ik niet onbteugeld en vrij op het strand mijn strond mag leggen , vind ik dat hele kustgedoe maar niets .

Baasje en ik hebben weer wat houtblokken in de open haard gegooid , en het ( Noordzeese)  schol niet veel of de plastieken kerstboom werd weer van zolder gehaald .

Ge kunt er u  maar best op voorbereiden  : Jingle Bells op 1 mei , in plaats  van de Internationale . De Sossen , die tegen monopolies zijn , verliezen het hunne .

1 mei : De skistations zijn toe , maar  er ligt nog twee meters sneeuw !

We zijn echt niet meer met de disruptive  climate change .

En terwijl baasje en ik nog een blokje hout aan de opwarming bijdragen , dommelen we in , dromend van eeuwige koraalriffen in Andavadoaka , krioelend van mosselen en kleurrijke vissen , die worden toegejuichd door wuivende palmbomen onder een stralende zon .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s