Chassidfenêtre

845F3723-DD98-4287-9958-F20B8D01B60F

Het zal je Yahwehverd…. maar overkomen Al Chassid . Pardon, als Chassied .

Ge loopt onder uw nieuwen hoed , die ge op zes januari van de Driekoningen ( voor de onwetenden onder jullie : beerke , flupke en lollige laurent ) hebt gekregen , en die ge zoals het hoort , opgespannen hebt onder een een plastieken zak van bij de Kasjer beehouwer .

Aan  de hand , niets .

Behalve een  Zeeamanplastiekzak vol bloeddiamanten . Je loopt richting de Diamantclub in de Pelikaanstraat , teneinde deze om te ruilen voor wat cash om dit weekend een  kwistax in Knocke le Zoute te onderhandelen  , u een afgeprijsde  pick-nick in de lokale Chic et Casher  , voor  uw dertien kinderen , 14 stielen en nog meer ongelukken aan te schaffen . En om  bronzen stukjes in de Synagoge achter te laten voor de dienst op Sabbat .

Komt daar Miet de dekster af , die de lading niet dekt , maar hopelijk voor haar , dat wel wordt door een paar Schijnheilige  CD&V-ers  , en geeft u de hand . Hoe gaat met u ?  Waneer gaat ge u nu eindelijk  bekeren tot het Christendom gij Ongelovige Chassidistel  ?

Neen , niet Sacha Distel , maar Haaron , probeer je nog tegen te spart…..

En aangezien ge Miet Niet voor de hand wilt betalen die ze u ongevraagd gegeven heeft , doe je die vlug terug van de hand .

Te laat !

Uw hand werd tijdens dit contact van een micro(be)- seconde , door deze opdringerige vrouwelijke  Tsjeevin , besmet tot in de Euwigheid , Amen .

Je kunt hopeloos nog rap de Tenach van voor naar achter van links naar rechts , van boven naar onder van links naar rechts , 77 keer van buiten aframmelen .

Baat niet . Forget it . Je bent eraan met uw Kasjer banaan.

Er is maar een remedie in Chassidland . Onmiddelijk hand eraf slijpen met bijvoorbeeld een scherpe diamant die je toevallig in de andere hand liggen hebt , en waar toch al bloed aan kleeft .

Dit vakkundig en zonder een krimp uitgevoerd hebbend , maak je je de troostende bedenking :

« toch handig  zo 1  hand , voldoende om die diamanten te dragen , en geen last meer van zondige Tsjeevinnen “

2 gedachtes over “Chassidfenêtre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s