It’s not my cup of Altea

2EA4E3DB-D7AB-437A-BFBC-2C56237F044C

Ik voelde al een tijdje dat mijn schare trouwe lezers aan het afhaken was .  Nihil novi sub sole . Zeker als het hele dagen regent

Zelf was ik hopeloos op zoek naar een sprokkel inspiratie , een zweem animatie , een brok sensatie , weliswaar zonder voor mij , luipaard zonder p , enige transpiratie .

Ehwel een ander luipaard zonder p kwam zomaar uit de hemel , of liever de Nieuwe Wandeling gevallen . Ploef in de Latemse Leie . Dat is wat anders dan die Antwerpse Leien die eigenlijk aan de Schelde liggen .

En ploef ! In de Krant preikt hij dus weer op pagina een . De redding . Mijn transpiratieloze inspiratie . Mijn knuffel idiool  . Mijn fantasme van bedrog , politieke corruptie , omkoperij , voetbalstadiumbouwers , vermogenvernietigaards , manapapapieren , omtipa sandalen , schandelijke optimalen  , gele bentleys met enkele platte banden bestuurd door platte enkelbandigen , en lastbut zeker niet geleased ,wel int  zwart  betaalde yachten …

Over Yachten gesproken .

De Rubeccan , waar  de bijna beste burgemeester ter wereld nooit een pijpje gesmoord heeft . Waar een liberale schepen nooit heeft opgelopen , zeker geen blauwtje . Waar elke cumulerende politieker van geilt , maar nooit aan boord is geweest om zich vetjes te laten verwennen en omkopen door Oezbeekse ,    Oekraiense en Oeigoerse Oeren  . Neen , niemand . Wij kennen die Latemse Nazareeer niet . En de haan kraaide voor de derde keer .

Wel , dat Yacht zal nu eindelijk bijna verkocht raken om de bodemloze put die luipaard Jepoen  , tweemaal zonder p , heeft geslaan , niet in zijn boot , maar in de portefeuille van zijn vermogende buren in SInt Martens Latem en environs . Ge moet niet in de schaduw staan blozen  gij sukkelaar lezer , als ge erbij zijt . Het licht zal schijnen op het einde van dit schrijven , dat ge voor een keer dus best kunt uitlezen , luipaard .

Aleja . Altea , daar ligt het Yacht . De put die moet gedempd worden is 20 miljoen . Jerpoen , of liever de curatoren krijgen maar de helft van het bedrag .  Luipaard Jerpoen weet niet hoe hij de andere helft gaat betalen . Laat staan dat hij de eerste helft wilt betalen .

Ocharme .

Dus , trouwe ex-vermogende , gedupeeerde  lezer , als ge nog iets te goed hebt van Jerpoen , het is nu HET moment . Vliegensvlug . Neem de vlucht niet naar Egypte , maar naar Alicante . Vueling . 19,99 € . Maal een miljoen is dat het bedrag dat ge kunt verdienen .

Anders zal het noppes zijn .

Ge stormt dus naar de Capitaneria van Altea . En zegt in uw schoonste gekuist Sint Martens Latems : « I am Piqueur ,  Jerpoen Piqueur , can I have the sleutels of my Yacht , the Rubeccan » ?

Als grote profesionele Marina Capitano zal hij vertwijfeld opkijken . Dat is het teken en  het moment . Je duwt hem een bussel waardeloze manapapapieren die Jerpoen u verpatst heeft , in zijn pollen , waarna hij kwispelend , “ si senor si “ u de key du bonheur overhandigd , terwijl hij alvast de blik onschuldig naar het kanaal van Panama richt .

Gedupeerde ex vermogende lezer :  NU vertrekken  , voor uw gedupeerde buurman dat leest .

Uit dank en als beloning voor uw volhardendheid ,  trouwe lezer

Suite au prochain numero

De luipaard

Zonder p

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s