Faymonville

8D70A118-6815-41D6-A169-7D956B414828.jpeg

Het zal u waarschijnlijk worst wezen , wat er vandaag in Faymonville gebeurd is . Een gat meer of minder in uw gruyere cultuur . Het steekt zo nauw niet meer .

Vandaag op RTBF ,  ne mens moet bij de vijand van de NVA eens gaan piepen , om hem daarna nog beter te pakken. Vandaag op de Waalse TV dus ,dacht ik slachtoffer te zijn van een slechte 1 aprilgrap bien avant la lettre .

Wat zie ik . Er zakken delegaties Turken uit heel Wallonie en zelf Vlaanderen naar Faymonville om er de karnavalstoet bij te wonen.

Echt waar , Turkse vlaggen wapperen heen en weer . Zelfs geen Coq Wallon , die een- , laat staan driemaal durft te kraaien .

EA666773-B401-469A-9B1A-9B4CB125E698

Theo Francken zou er van ongeloof boven zijn Theowater van zijn .

Achter de Turkse vlag marcheert een leger Ottomanen .

D8B1F730-BA71-4C3E-A28C-4A4746D36ED5

Nu even uitleggen wat Ottomanen zijn aan diegenen onder jullie die alleen nog geraspte Gruyere kaas in hun cultuurknapzak hebben .

Ottomanen zijn geen auto’s die Elon Musk in een baan rond de maan heeft gestuurd .

Ottomanen zijn de bewoners van het Ottomans rijk , het rijk waar alleen mannen met auto’s mogen rijden , en dus het verkeersdodental drastisch lager ligt dan in zogezegde Democratische Ongelovige landen  ( bij deze verlies ik de meerderheid van mijn vrouwelijke lezersfan club , maar ik kan er niets aan doen na een traumatische ervaring deze voormiddag ,  gekneld tussen twee door vrouwen bestuurde auto’s . Dit moet een mens , een man in dit geval , even kwijt …)

Terug naar Faymonville . Helden zijn het , de Faymonvillaines en Faymonvillains .

Die moesten belasting betalen voor de Kruisvaarders . De Kruisvaarders hadden Gelovige en Vermogende sponsors nodig om hun snoepreisjes te betalen . Ze gingen eens die Ottomanen gaan bekeren ,dopen , en hen het meest verkochte boek ter wereld doen kopen ,  vertaald in 147 talen , behalve in het Ottomaans , maar dat deed er niet toe , ze moesten maar Vlaams leren .

Als de Ottomaan antwoordde : “ga naar de maan , desnoods met een Otto van Elon Musk” , dan moesten ze eerst berouw tonen , dan te biecht gaan , dan als eerste boetedoening in het Vlaams “ On-ze Lie-ve -Vrouw va-an Vlaan-de-ren “ zingen .  Dan werden ze eerst gegeseld , volgens de toen geldende tarieven , vandaag door de Taliban overgenomen . Als ze mannen waren werden ze natuurlijk verkracht , tenzij er ook vrouwen voor handen of voor lul waren . Als deze boetedoening tot ieders voldoening was voldaan , werd hun vel afgestroopt om er abajours van te maken  . Daarna moesten ze ook nog een metalen kruis van een meter lang op twee meter breed inslikken . En de koppigaards die dan nog levend waren , werden achter de paarden en in hun kaka door de KK (Katholieke Kruisvaarders ) van Kappadocie tot Kappelle op den Bos gesleurd .

Wel de Faymonvillelijkaards , die wilden dat niet . Die hebben geweigerd belasting te betalen . Gelijk de Stroppen . Maar in Faymonville.

Echt waar , vandaag op RTBF .

Ze werden door de met de Kruisvaarders collaborerende dorpen van de omgeving     “ Les Turcs “ genoemd . De vertaling hiervan moogt ge nu zelf nekeer in uw Frans-Nederlands woordenboek gaan zoeken . Om uw gruyere wat op te vullen .

En zo werd geschiedenis geschreven . In Faymonville mon vieux . Stel je voor .

Dus volgend jaar eerst op bedevaart naar Faymonville om onze excuses aan te bieden aan de Ottomanen en dan naar Oljst om met de Tsjeven te lachen .

En laat uw paternoster maar thuis .

En kijk voortaan eens naar een andere zender …en eet er een lekker stukje gruyère kaas bij . 5021E676-D5CD-4742-823C-B909EC1E3917

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s