Insiders’ secrets van Mitoe de vuile Pitoe .

Kassa drie aan kassa vier :  pfff , bijna gedaan , morgen neem ik mijn nen halven dag recup .

Kassa vier antwoord : wadde , alweer congé ?  Ik zal ik het wel weer mogen opvangen zeker ?  Kassa vijf is al weken ziek , en bij dat onderbetaald studentje van kassa twee wilt er niemand urenlang aanschuiven . Wanneer hebt ge dat aangevraagd ? Normaal moet dat een week op voorhand .

Kassa drie ( zingend ) : morgenstond brengt goud in de mond . Ik had de vroege . De chef Mitou is dan altijd goed geluimd . Want hij heeft uw gezaag nog niet gehoord .

Kassa  vier : degoutant , ik zal er de vakbond over aanspreken , dit kan zo niet verder.

Kassa drie : het zal ook zo niet verder gaan . Weet je wat ik morgen ga doen ?

Kassa vier : uw privé leven gaat me niet aan en interesseert me hoegenaamd niet .

Kassa drie : naar de bank , aandelen kopen

Kassa vier : dat werkt amper , dat verzuipt in het geld en dat investeert dat overdiend geld in kapitalistische uitbuitersbazen : immoreel ! Maar waarom morgen dan absoluut ? Kan dat niet wachten tot Kassa 5 terug is ?

Kassa drie : neen , neen ! Gisteren had ik namelijk ook de vroege , en onze lieve zo goedgeluimde chef Mitoe heeft me in het oor gefluisterd dat er overmorgen 1233 aangetekende brieven zouden  opgestuurd worden naar medewerkers van Carrefour Belgie . Ge kunt toch raden dat dat niet over opslag gaat … Maar niet voortvertellen hé , anders vertel ik aan iedereen wat gij met Mitoe allemaal hebt uitgestoken …

Kassa vier : ik wist dat je me ooit zou chanteren met uw leugens . GIJ zijt trouwens het eerste lief van Mitoe , slet . Ge zijt nog bedrieglijker dan de ergste vakbondsafgevaardigde . Trouwens , als dat waar is wat je zegt , dan moet ge geen congé pakken , gij kalle , maar moet je solidair zijn en staken . Want Mitoe of niet, die verzender van de brief weet  dat niet . En jij ligt er misschien zelf uit .

Kassa drie : niks van , ik ga morgen aandelen van Carrefour kopen , die gaan boomen ,  heeft Mitoe me ook ingefluisterd . En maak je verder ook geen zorgen voor mijn arbeidsinkomsten …ik heb al getekend bij Amazon .

(Toute ressemblance avec des personnages existants est probable . )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s