Simon van Cyrene en de Gendarmes van Saint-Tropez

 

Hebt ge uw romantisch restaurant voor Valentijn al geboekt ?

Neen ? Nog niet ? Echt waar ?

Ge zijt niet goed zeker ?

Allemaal commerce , zegt ge ?

Gelijk hebt ge , ik ben al met Pasen bezig .

De lente, de vogeltjes , de paaslammekes die eitjes leggen . De paashaasjes lekker in hun lentewol , en Pa’ s (Patrick mijn fantastische gebuur ) kippen die mij om vijf uur ‘s ochtends  geconstipeerd wakker kakelen . Dat Pasen ze snel komt verlossen .

Ik kijk er echt naar uit .

Vanaf stipt 15 februari worden de rode strikjes bij de bakker vervangen door gele strikjes en liggen er dertien in een dozijn  eieren in de rekken  . Zodat ik bijgevolg in de waan ben dat ik bij de melkboer sta en ik een liter karnemelk en een kwartje kilo boter bestel bij de verbouwereerde verkoopster met een gele strik in haar haar haar haar . Al  blijft het wel spannend raden naar de kleur van haar post Valentijn lingerie . (Stop me too !)

Platte commerce .

Pasen vanaf 15 februari …chocolade eitjes …. terwijl ik Vastberaden ging Vasten , tot Onze Lieve Heer de sleutel van de snoepkast heeft teruggevonden . Het wordt weer een moeilijke beproeving om niet te proeven .

Maar er zijn moeilijker beproevingen  in het leven . Zoals die die die die mijn vriend Simon verleden jaar heeft meegemaakt.

Simon , die zoal vele Simons in Cyrene geboren is , stond  een paar dagen voor Pasen hoopvol te liften op de beloftevolle Autoroute du Soleil et des Saints Nus .  Er stopt een VW combi met loeiende Cyrene tot op zijn  lange tenen , en hij heeft geen tijd om « boe , ba of ai » te roepen of de Romeinse flikken aan boord snauwen hem toe  : « hé maatje , van waar komt ge en wat doet ge hier in het midden van de openbare weg » ?

« Ik ben Simon en kom van Cyrene , via de Bosporus en dan Kos  . Ik zoek een lift naar Seins Tropez . Zijn  jullie de Gendarmes van Louis de Punaise  misschien »? probeert Simon de Cyrene te overstemmen en de flikken te overtuigen .


.

« Maatje , het is niet vree katholiek wat ge hier staat te doen . Volgens onze hardleerse Leer moet ge als illegale zondaar bijgevolg boeten . Ge moet beginnen met uw schuld te bekennen , dan vergiffenis te vragen , en dan moet ge uw boetedoening doen , hoen . Aangezien onze banden zo plat staan als waarschijnlijk uw beurs , en gij bijgevolg  onze torenhoge boete niet zult kunnen betalen , gaat  ge onze banden met uw grote mond opblazen . Als uw missie op aarde dan volbracht is moogt ge met ons meerijden naar het aars paradijs . Maar  ge gaat wel moeten steken , want onze nafte is op ».

En zo geschiedde .

Omdat de Combi geen GPS had , zijn ze verkeerd  gereden . De flikken hebben de schuld nog maar eens op Simon de zondaar gestoken : hij was volgens hen verkeerd aan het steken . Gelukkig ging het na Santiago de Compostella en de Pyreneeen weer bergaf . En zo kwamen ze in de herfst net op tijd aan op de Plage de Pampelonne om vast te stellen dat de Saints Nus zich , wegen de abnormale sneeuwval , te wijten aan de opwarming van de aarde ,hadden aangekleed .

Waardoor Simon en zijn gendarmes zich troostten door de  Boerkini  Schijnheiligen achterna te lopen  .

Largo , Ansurdoloog  , XXI e eeuw , waarschijnlijk ook XXII e .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s