Hond met kater

C5060AC3-54F1-4730-8849-0000ABE5E736Hallo-oo , feestgedruis voorbij ?

Bij mij wemelt het van katers in mijn hoofd . Erger kan dat voor een hond niet zijn .

Wat een nacht … begon al gisterenavond toen ik met baasje tot voorbij de Muur van Geraardsbergen gereden ben.  Zo’n mooie muur !  En niet eens gestopt om die te vereren met een Eindejaarsplasje .

Tja . Belangrijke rituelen gaan verloren bij de mensen ….Of liever : worden herleid tot drinken en lawaai maken . Baasje had dorst , zei hij . Eerst feesten en drinken , dan plassen , zo argumenteerde hij…

Voor honden is het omgekeerde waar . Maar mensen zijn nu eenmaal van Mars of Venus , en honden van Pluto .

Ze zullen ons nooit kennen .

Wij hen wel .

Verschrikkelijke nacht dus , zei ik !

Terwijl ik , eenmaal ter plaatse,  in mijn mand alweer ondeduldig stond te popelen om buiten te plassen , moest baasje eerst nog een fles of zes , of zever , met zijn lawaaierige maten en matinnen soldaat maken . Soldaten komen van Mars , een zoveelste bewijs.

Maar toen gebeurde het . Op het moment dat ik , onder druk van mijn baas en mijn blaas , bereid was om mijn incontinentie de vrije loop te laten , vloog de deur open en liepen ze allemaal als zatte zotten naar buiten .

Ik volgde enthousiast, op weg naar de verlossing .

Maar daar buiten : wat een geknetter , niet om aan tehoren !

De hemel ontplofte ! Precies of zelfopgeblazen IS strijders glinsterend glitterend en gemsterend vanuit de zevende hemel naar beneden dwarrelden . Het leek of  US scuds van Mars naar Pluto afgeschoten werden .                                     Star wars 8.0 was aangebroken .

Baasje stond met open mond , met open ledematen en met hopen maten te gapen , en naar mij te roepen dat het mooi was . Ik kwispelde beleefd terug . Terwijl ik mijn oren met mijn voorpoten dichtduwde .

Overgevoelig voor geluidsoorlogen en ook meestal voor domme mensenpraat , zoals die van Trump , ben ik dan maar ongeplasterzake terug naar binnen gesuisd

Dit was niet gepast , bijgevolg niet geplast .

Ik stond daar nog altijd , de blaas meer dan halfvol , terwijl baasje kloeg dat zijn glas meer dan halfleeg was .

Het schijnt dat dat wiskundig hetzelde is ! En inderdaad :een poot heffen is voor een hond even belangrijk als een glas heffen voor een mens .

Eens binnen aldus,  heb ik dan maar mijn poot geheven , eerst op de voorraad houtstronken naast de haard van onze gastheer , en vervolgens op het een nieuw jaar .

Dat het een jaar moge zijn met weinig menselijk gelul ,maar met veel dierlijk gezeik !

 

 

Largo , uw verslaggever vanuit Bever-Bievène , juist achter de Muur . 1 januari 2018 .

2 gedachtes over “Hond met kater

  1. Heel leuk Marc ! 2018 is goed en diervriendelijk en poëtisch begonnen.

    Groetjes uit Cartagena (Colombia) met een coca in een hand.

    Pilo Dr. Ph. Cuigniez Medilab Gordunakaai 60 9000 Gent 09/222 02 72 ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s