Gents Politiek Spel .

Teneinde de opgewarmde winterdagen op een ludieke manier aan een bijgevolg nutteloze open haard te overwinteren , hierbij een door mezelf uitgevonden en gepantenteerd do-it-yourself gezelschapsspelf  .

Naam van het politiek spel  : « Neen, ik ken die Gentse Nazareeer niet »

De regels heb ik op de achterkant van waardeloze Panamapieren geschreven , gezien deze niet meer dienstdoen om mijn werkloze open haard aan te steken.

Hierbij :

1. Print onderstaande figuren af op kartonpapier , en snijd ze nauwkeurig in cirkeltjes uit . Perforeer ze in het midden . Geef een stuk fijn touw of nog beter,  fijne ketting , aan elke deelnemer.

2. Bekijk de figuren goed.

3.  Draai de schijfjes allemaal , met de smoel naar de grond, zodat ze allen identiek politiek kleurloos zijn , en meng ze door elkaar . Houd ze voorlopig goed afzonderlijk van elkaar .

4. Start : vanaf nu gaat het om  punten , of liever om geld . De eerste speler draait een schijfje om . Als  het een politieker is , moet het tweede schijfje dat hij omdraait een Vermogenbeheerder-bankier zijn of iets dat er verdacht mee  te maken heeft ,zijn   .

5. Als dat zo is mag hij de twee schijfjes via de perforatie op zijn stuk touw of ketting , dat dienst doet als enkelband , schuiven . Zodoende haalt hij twee corrupte figuren uit het politiek spel .

6. Indien het niet zo is , moet hij de twee figuurtjes omgedraaid terug leggen , naar  believen links of rechts , speelt geen rol in het politiek spel , en is het aan de volgende speler .

7.Elke speler speelt zijn beurt verder,  tot zolang hij een combinatie vindt van een omgekochte politieker met een omkopende Vermogensbeheerder-Bankier .

8. Uitzonderlijk niet gecorrumpeerde Rechters , Belastingsinspecteurs, of niet omgekochte Journalisten … zijn  spelverstoorders en tellen gelukkig niet mee. Anders zou het politiek spel te vlug gedaan zijn .

9. Het spel is gedaan als alle figuren uit het politiek spel verwijderd zijn en aan de enkelband liggen .

10. De winnaar is hij die de meeste Politiekers met Vermogenbeheerders -bankiers heeft ontmaskerd , betrapt en aan zijn enkelband heeft ge-enkelband of enkelgeband

copyright : Marc Nelen

Ik werk ook aan een Antwerpse versie . Heb de naam al : « Cola zero »

 

Een gedachte over “Gents Politiek Spel .

 1. Schitterend : cluedo voor bobo’s !

  Veel plezier in Les Saisies.

  Mijn keldertje ligt op hetzelfde niveau als mij appartement 5. Deur naar de cakes ligt net naast de deur naar de trap. Het nummer van mijn Cave weet ik niet meer, maar is ongeveer in het midden.

  In mijn keldertje (Cave) zitten (oude) ski’s/snowboards en skischoenen/snowboard boots. Die mogen jullie gerust gebruiken. Er zitten al wat krasjes op, dus no Problem.

  Ook peper, zout, kruiden, kaarsjes, …..please help your self.

  Groetjes,

  Pilo

  Dr. Ph. Cuigniez Medilab Gordunakaai 60 9000 Gent 09/222 02 72

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s