1300 km

FAB808D6-5CFC-4280-903A-E2D27AD1FC3EMijn naasje heeft vandaag 1300 km in de file gezeten . Dan moet je hem best met rust laten . Stormde daarnet binnenshuis  . Een wolk poedersneeuw van zijn jas afschuddend . Stak mij ontkwispelend buiten : « ik wil niet gestoord worden… ga wat lucht gaan scheppen . Stel je voor : 1300 km file »

Ik kan me dat inderdaad niet voorstellen . 1300 km file . Bij bakker De Keyser is dat hoogstens een tiental meter bij Hoogdagen . Normaal dat ik , onwetende hond, maar wat even lucht moet gaan scheppen .

En terwijl ik buiten eerder sneeuw dan lucht aan het scheppen ben, zie ik baasje met een grote zucht  de TV aanzetten en met een nog grotere grijns op het scherm de titel van het Journaal ontdekken  : «  Recordmonsterfile vandaag : 1300 KM . Autorijders nog lang niet thuis »!

Baasje ploft in de zetel . Wat ben ik blij dat hij wèl al thuis is . Na 1300 km file . Heroisch . Maar waarom mag ik eigenlijk nog altijd niet naar binnen ?