Wa nen (ad)vent !

Joepie ! Wa nen eerste adventszondag ! Sneeuw zoals het hoort . Zoals in de goeien ouwen tijd . Toen het vroor en kraakte van Sinterklaas tot en met Carnaval . Of tot en met Krokus voor de niet Oljstenaars of Binchenaars onder ons . Joepie ! Mijn baasje , wat nen (ad) vent ! , heeft op den Ikea nen Nordmann aan 19, 99 euro , met 15 euro korting daarbovenop binnengehaald . (*) Driekwart van de Ardennen leeggekapt . De helft van de Taiga , en nog een tienduizend  hectare of twee uit Canada . Binnenkort hoort de den , net zoals de Zalm , de oester , de gevulde kalkoen , de levereend , de kreeft , de kaviaar , de amuseguele en de gueule de bois tot de bedreigde mens-dier en plantensoorten . De Kerststronk waarschijnlijk ook trouwens . Maar niet getreurd . Het ruikt hier lekker naar dennehars , naar geurende adventkaarsen . En mijn baasje is content  . Hij moet zijn gras niet meer afrijden , wat tijdens de vorige opgewarmde  winters wel het geval was . Nu is alles lekker  weggemoffeld onder het witte sneeuwtapijt . De zorgen zijn voor morgen … als het bij de opwarming weer gaat smelten . 

Al vraag ik me daarbij wel af of het wel koud genoeg blijft voor dennenbomen daar aan de Baraque Fraiture of in het hogere Noorden … Ikea kan alvast beter al wat opties nemen op oasen met palmbomen in het Zuiden . 

4D3A4293-39A5-44F0-89E0-75529B6BCB35

(*) 7000 Dennebomen zijn van 25-11 tot 25-12 voorzien voor Ikea Sint-Denijs-Westrem alleen al .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s