Hellisheidi

EBB64496-7F17-47AB-8926-4F90BE020120Mijn baas lag weer te snurken voor TV ,  droomde luidop van Tsunami’s en Arken van Noeh . Ne mens zou voor minder met die opwarming . Nen hond ook trouwens . Zonder dat je het weet eindig je als hot dog in de mond van een Amerikaanse President . Stel je voor . Maar ik kon baasje deze keer niet zomaar laten slapen . Doof en blind probeert hij zich immuun te slapen voor het slechte nieuws . Maar ik had  net iets gezien dat ik moest voortvertellen . CO2 neutraal nieuws tov de Tsunami van de opwarming . Ik moest het hem zeggen . Likte hem wakker . Aan de manier waarop hij zijn ogen opensperde moet hij gedacht hebben dat ik een afgekoelde walrus , of een opgewarmde walamerikaan was . Meelijkwekkende ogen van een opgeschrokken baby zeehond .Neen , baasje maak je geen zorgen , nog niet de zondvloed , of het laatste oordeel , kwispelde  ik sussend . Kijk snel eens naar deze beelden ….

Wat nu weer ? Een nieuwe James Bond . 007 in strijd tegen de ultieme klimaatopwarmer ? Ja zoiets , kwispelde ik . Een geothermische centrale  die negatieve emissies produceert . In Hellisheidi . Negatieve emissies , alsof het nieuws al niet negatief genoeg is …  keek hij me illusieloos emissieloos . En zoals altijd is James Bond girl Heidi de slimme en koele ontwerpster van dit warmkoelsysteeM zeker ?

Jazeker! In een  container van een vierkante meter of twee . Zuigt de CO2 uit de lucht en pompt deze dan in de grond .

Baasje wreef over zijn kale maan als wanneer hij nog maar eens van een kale TV reis terugkwam .

Ik kwispelde voort . De CO2 komt in contact met basalt die kristaliseert tot koolmineraal . Totaal onschadelijk . Met deze technologie kun je 40 à 60 procent van de CO2 die we in de wereld produceren neutraliseren . Goed hé .Hij  keek me zo idioot aan als een opgeblazen  Republikeinse VS President aan wie fake adivseurs melden dat de Koude Oorlog nooit terug kan aangestoken worden als de planeet niet opwarmt .

Meen je dat ? CO2 negatief ? Geen GAS boetes meer voor koeien die scheten laten ? En voor ons ook ? Ja , baasje , zoiets . Kom , we maken het bont Largo ,bont ! Riep hij vrolijk . En zo geschiedde . We lieten alletwee een lucht van opzuchting .

2 gedachtes over “Hellisheidi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s