The ballad of Largohond and Puigdehond

A2A9AF73-242B-46E7-BE37-F15A2F097C9A

Onlangs was ik met mijn Catalaanse vriend Puigdehond aan het wandelen langs de oevers van de Leie . « Leuk hé , hier kunnen we rustig eikels snuffelen , wild opruien en wild plassen » , blafte ik enthousiast « Ja fantastisch » wafte hij terug , terwijl hij onbeschaamd zijn poot hief tegen een monumentale eik , « zoveel vrijheid! Bij ons  kunnen we dat zomaar niet , plassen tegen een Spaanse eik (Quercus hispanica Fulhamensis , nvdr ) ».

»What the plas ! Spaanse eik , Catalaanse eik , Vlaamse eikel,  wat maakt het uit : we zijn hier in Europa , en Europa ligt toch in de wereld , integraal deel van onze mooie planeet met honderden soorten eiken en duizenden soorten honden » blufte ik , « al die Konkinkrijkjes, die Baronieen , die Bartdeweverijen , die separatisten die royalisten . Al die tisten ! Die zijn er toch alleen maar op uit om hun eigenbelang af te schermen , af te grenzen ? Kerktorenmentalisten , Egotripperisten , Integristen , en als het warm genoeg is Nudisten ; DAT zijn het »! jankte ik tegen de eiken op .

« Ja , maar ! Wij honden willen toch ook  ons domein plassend afgrenzen  ? Wie niet schuldig is plasse de eerste niersteen . » Gromde Puigdegrom .

»Ho ho ! Klopt , maar heb je al een hond  definitief kunnen wegjagen omdat  hij op dezelfde boom plast als jou ? Die hond blijft  terugkomen . Omdat hij de gelijke is van jou èn omdat die boom van iedereen is » .

« Da’s juist »,kwispelde Puigdehond terug , «waaarom snapt een mens dat dan niet »?

B1D6BD63-4172-4E46-93FB-F1691260D602

« «  Imagine no possessions »  weet je nog , dat liedje van John Lenhond , daar zouden ze beter eens naar luisteren »

4B9B89C9-F310-4431-8240-D216637CB572

Een gedachte over “The ballad of Largohond and Puigdehond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s