Latemse kant

hungarian-vizsla-temperament-and-training-533bcd003dc38

Ja , het is zover . De vrouw van mijn baasje gaat een cursus kanteklossen volgen . Baasje heeft zich ook al een weefgetouw aangeschaft en zijn klompen van zolder gehaald . Ze gaan een bankske zetten voor hun huis en daar gaan zitten weeftouwen of touwweven en kloskanten of kantklossen . Een groot rood neon zal op de gevel prijken zoals op die van de Kortrijksesteenweg  om klanten te lokken . En met dezelfde doeleinden : zoveel mogelijk poen uit de zak van de klant halen . Uit de broekzak welteverstaan . Maar met andere middelen . Kant en tapijt , gelijk in de goeie ouwe tijt . Misschien gaat de vlasfabriek zelfs weer open . Ja, het is zover . Deze morgen een trosje Japanners ontmoet aan de Leieoever. Fototoestel in aanslag . Vandaar deze foto van mij . Baasje werd gek : « Is er een bus ? Waar is de bus ? » . We stormen naar de Molen en … Jawel . Met Duitse nummerplaat dan nog . WW : Wuppertal of Wiedauwkaai . Zoiets . Geen Jap te bespeuren . Mijn baas spreekt de Duitse chauffeur in zijn beste Kuchendeutsch aan : «  Hallo , ich habe ein stuck of vier Jappen gesehen , gibt es noch viel von diese splitaugen die hier rundlaufen ? ».  «  Funfzig  » antwoordt den Duits onverschillig routineus . «  und wie lange bleiben Sie in unsere schoene … » «  Funf und zwanzig «  onderbreekt menheer Funf me . Vijf en twintig minuten om alle musea af te tjollen , de Gemeente- en de Latemse School te ontdekken , de meanders van de Leie af te wandelen , de Molen op en af te donderen , bij De Keyser en Roland aan te schuiven , en een Filliers of een dissidente  Catalaanse Cava bij Terrazza achter over te slaan . Allez we zullen er gauw weer vanaf zijn ,troostte ik mezelf terwijl ik de poot op de WW busband hief . Maar baasje dacht er zo niet over . Vijf en twintig minuten ! Die moeten langer blijven  ! We gaan ze kant en chocolade en streekbier verkopen . Albums van Tintin en ook de hele serie van Kuifje ! En dure sjacochen van Delvaux ! We stormden naar huis en hij rommelde zijn klompen en een rode witgebolde foulard uit de zolder . « Latem leeft weer »! Riep hij vrolijk . We zullen het Monschau aan de Leie worden !

Een gedachte over “Latemse kant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s