De separatistische shuttle . Een vervolgverhaal van Suske Puigdedinges en Wiske Wrancken .

1F44BD7F-EF3B-49F8-84D8-9DADE28FBF29.jpegDe vlucht Brussel-Marseille was overboekt . De Franquistische Guardia Civil Commandant Sanchaise heeft geen stoel meer kunnen bekomen op de Ryante Ryanair vlucht . En vlucht dus , pardon vliegt dus dan maar rechtstaand . Au garde à vous. Aan boord zie ik ook , maar in de boeien geslagen : Carles Puigdesdinges . En wat verder zitten niet ongemoeid , maar geboeid en schijnbaar vermoeid nog vier afvallige , maar zeker niet afgevallen Cataclyaanse ex mini-sters . Gevalllen sters . Zeker niet afgevallen ! Moules et frites , Plarinen , Cerveza , Servola . En voilà . Allevier 5 kg bij , aan 20 euro de extra Ryanair kilo … duur uitstapke ten koste van de Catalaanse separatistische Belastingbetaler. Maar ja , het is hen wel gegund . Het lijkt zo wat op de laatste sigaret voor de onterechte terdoodveroordeelden van in de goede oude tijd van Franco , weet je nog ? Maar nein ,das haben wir nicht gewusst . Toch ? Allez na die gastronomische uitstap hebben ze nu dertig jaar om in de Spaanse gevangenissen te onteren , te verteren en te creperen . Want ‘t is waar , ze hebben ook nog een pannekoek getrakteerd gekregen in Damme , vanwege een  West-Vlaamse advokaat . Maar terug naar onze vlieger . Weet ge wat mijn fakenieuws speuroog ook heeft ontdekt ? Vanachter , gelijk in de schaduw van de OLV Toren , bespeur ik een zootje ongeregeld met Vlaamse Leeuwevlaggen op hun schouders en Catastrolaanse vlaggen rond hun middel . Wat is het ? Anderlecht-Barcelona ? Hooligans ? Maar neen , veel erger !  Wrange Wrancken en een bende skinhead handlangers en schouderbreders . Mijn kans ruikend , alsook de okselgeur van bepaalde stapassagieren  , wrinck ik met me tot bij Theo Wrincken . «  Holà menheer de Minister , mag ik een interview afnemen ad hoc ? Hic et nunc ? » « Ja , maar niet teveel hocs en hics hé , in het Nederlands . Niet in het Latijn zoals mijne baas , die slimste mens . Caesar hebben wij Vlamingen daarenboven een aantal jaren  geleden buitengemikkerd …. Dus Vlaams in Vlaanderen en Catastrofaans in Catastrofie » ! «  Jazeker menheer de Minister «  vlei ik er nog wat op af «  alhoewel  Asterix en Obelix er ook wel voor iets…maar ad hoc dus : mag mijn uitgelezen lezerspubliek weten waar u met uw eerbaar gezelschap naartoe reist ? » «  Jazeker. Ik ga eerst een fruitmand met een vijl gaan brengen tijdens het spreekuuurtje bij  mijn collega Spuigemont die straks onterecht zal opgesloten worden . Dan gaan we de hele nacht herrie maken op de Rambla en gaan we daarna de banden van onze huurwagen in brand steken met een Kalachnikow of twee , gewikkeld in de « Gazet van Raqqa » op de achterbank . Geen twijfel dat IS de oproer opeist . De (NB volgens ons Vlamingen in Catalonie illegale ) Guardia Civil zal als een kip zonder kop de hele stad bezetten om de daders terug te vinden . De bewaking van mijn vriend Depuimondt zal verwaarloosbaar zijn en hij zal met zijn vijlke rap weer buiten zijn . We pikken onze Puigedinges aan ‘t gevang rustig op en nemen samen ongemoeid , ongeboeid en ietsje vermoeid de vlucht terug naar de hoofdstad van Vlaanderen en van Europa , waar ons moeder ons opwacht met een Vlaamse Carbonade . Daar heb ik wel een vijl voor veil »

En zo geschiedde

Uw correspondent ter plaatse (rust ! ) Largo .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s