Puigtermongt

Je hebt zo van die nomen est omen nomens die no mens wilt dragen . De nomen van de week is Puigdemont . Deze sowieso , behalve in het Catalaans , onuitspreekbare  naam , was tot vier dagen geleden  onbekend bij de Vlaamse huishoudens , tenzij ten huize wrange Wrancken . Nu is het een Europese hype . Zoals AA Gent een paar jaar  geleden , maar dan omgekeerd .Ze dachten dat ze zelfs het Catalaanse FC Barcelona konden kloppen . Real Madrid was toen zoals voor Barcelona nu , ook voor Gent al geen   thema . En vooral : nomen was voor Gent ook al omen . Want moesten ze BB Gent genoemd hebben , hadden ze in geen 200 jaar kampioen gespeeld . Enfin Terzake om 20 U . Niemand  weet waarom , maar iedereen spreekt sinds een weekje over Puigdemont . vandaag nog op het terras van ‘t Vosken  : «  Wadde Termongt » ? « Moar nienok ga , Puigtermongt  »  Ik voorspel (altijd leuk bij volle maan ) dat morgen op uw lievelings TV programma in prima tima ( Catalaans voor fake news ) te zien zal zijn hoe de Franquistische politie ten huize Puigdemont in Gerona aanbelt . «  Dag kleine hoe noemt gij ? » vragen ze ne kleine die met een pruik en een grote bril de deur opendoet ,  in het Spaans . De kleine neemt zijn woordenboek en antwoordt in het Catalaans : «  ik noem Puigdemont , dat wordt geschreven P …U …. » « ‘t is al goed ‘t is al goed , gij kleine Puidesdinges , zeg ons nekeer : is uw lieve papa , Senor Puigdenzovoort a la casa »? «  Neen menheer de politie , papa is niet thuis » «  En waar is uw papaatje dan  ondergedoken  Puigdebolleke  » ? « Ik mocht het u niet zeggen , heeft hij mij gezegd » « Toch niet in de kelder van de NVA of bij wrangen Wranken thuis zeker » ? «  Het is één van de twee , maar ik mocht van mijn papa  Puigdemo… » De Franquisten  weg , met de SEAT naar Marseile om daarvandaan naar Zaventem  te vliegen . Dat is sinds verleden week-end de Ruta Catalana naar Europa . (Vervolg bij de retourvlucht Brussel-Marseille)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s