J’en ai Myanmarre

imageHmmmm . Goed weekend gehad ? Toch niet wakker gelegen van de Vlaams- Catalaanse soap ? Weet ge, er zijn ergere dingen in het leven . Grotere tegenspraken . Aberrantere aberraties . Hallochtonere Hallucinaties  . Ambetantere Ambulanties . Waarvan deze . De Rohingya  . De wa ? Of Ruàingga . Ah ja . En vanwaar ? Van Myanmar . Zowaar . Rohingya zijn Islamistische Soewellen . Pardon Soennieten . Die Soennieten wilt men met bloevergieten vernieten . Tot zover een normale Rwandese genocide à la sauce Myanmaraise . EN tot nader nieuws nog zonder inmenging of hulp van Belgische para’s of liberale premiers . Voor de rest :  Déjà vu . Pfffff . Tournons la page de notre indifférence . Maar neen ! Niets page . De aap uit de mouw , de Bengaalse tijger liever , komt uit de oranje pyjama broekspijp van een zootje ongeregeld Boeddhistische monikken . Die zitten die Rohingya te pesten en in hun pyjama achteraan te lopen tot die de grens met Bangla Desh oversteken waar ze verdrinken in de door de klimaatopwarming verzopen moerassen . Een genocide die NU plaatsvindt en waar we NU ons hoofd van afkeren om ons te ergeren aan de wrange Wranckense Catavlaamse wrevel .  Boeddhisten ! Waarvan wij Westerlingen denken dat al het heil vandaan zal komen . Wij Westerlinen die zo duur voor Mindfullnes-instant-hapiness-hier-en-nu cusussen betalen  . Sterk geinspireerd door het Boeddhisme . Compassie en zo . Voor 500 Euro per dagdeel  kun je de Boeddhistische compassiefilosofie aanleren . En ge zult veel dagdelen nodig hebben . Beloofd . En weinig compassie gewonnen hebben . Sinds een paar weken bewezen in Myanmar . Tja. In plaats van een Catalaanse vluchteling in huis te nemen , zouden we godverrr of boedhhaverrr beter wat Rohingya laten overvliegen. Of die Boze Boeddhistische monnikken naar het verdonken land van Saeftinghe verbannen . Bij hoog tij . Het is hoog tijd .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s