De Vlaams-Catalaanse carbonade .


Mijn A3C1158D-41AC-4312-BD58-0909593F7A43Mijn baasje krijgt het weer . Hij zegt dat ik zo goed bij dit seizoen pas . Weet je wel : de jacht en zo . De rode bladeren van de Liquidambar . Of ik nog eens wou poseren . « Allez goe , omdat ‘t gij zijt » . Zijn eega maakt dan Vlaams-Catalaanse carbonade met bruin bier klaar bij de rosse avond van deze eerste Winteruurdag . Geen klein bier , me dunkt . En omdat het allemaal zo goed bij me past ,  zet hij ondertussen als sfeermaker de Herfst  van Vivaldi op , en vraagt me dan of ik de bladeren hoor dwarrelen in het rond . Neen , ik hoor alleen de Vlaams Catalaanse carbonade in bruinbier sudderen . Ik weet eigenlijk niet wat voor een dier zo een carbonade is . Ik vraag me af of er op gejaagd werd .  Maar ik beschouw hem wel als een martelaar . Als Vlaamse Catalaan verdrinken in Belgisch of Spaans bier . Ocharme . En dus , als ik vanavond met hen naar het avondnieuws kijk en zie hoe Rajoy met zijn troepen optrekt naar het opstandig Catalonie . En dus , als baasje mij de restjes Vlaams-Catalaanse carbonade toeschuift , en zegt « lekker herfstkost voor mijn lieve hond » dan trek ik mijn snuit op en denk : ik ? Ik eet mijn medemens , of moet ik zeggen , mijn mededier , niet op .

Een gedachte over “De Vlaams-Catalaanse carbonade .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s