Latemse kater

IMG_0338Pfff . Met alle katers maar niet met mij . Latem kermis . ‘T was me nogal een nacht . Baasje zit  zodanig met een kater , dat hij me zelfs verbiedt om zoals gebruikelijk  naar de kater van onze buurman te blaffen . “Uit mededogen “zegt baasje nog . Mede wat ? Terwijl hij mij er normalerwijze zelfs toe aanmoedigt  .  Attaque , attaque !

Latemse Feesten . Schoon weer . Schoon volk . Een zekere Mr. Paul  heeft er wat verder op de Leieoever een Garden Partytje aan gelinkt . Van een niveau waar ze in ’t chic Latems  ” vous ” tegen zeggen . Weet je , zo ne shuttleservice met van die Knokse golfkarrtejes die aan en af rijden . En die de chique gasten en gastinnen vanuit een tot luxe parking afgereden en verlichte Molenkater , pardon , Molenkouter , (hoe zit het er eigenlijk mee , met die Molenkouter , gooi ik hierbij graag wat olie op het vuur )   op het einde van Mr Pauls’ oprijlaan van een kilometer of twee drie lang transporteren . Kwam MIJ , Largo ,  niet uit , Mr. Paul .  Ik kon dus gisteren op de Molenkouter niet gewoontegetrouw rustig mijn GASboetekakske gaan doen . Maar terzake : het schijnt dat Mr. Paul onze Gemeente een financiele boost heeft gegeven door het vuurwerk wat op te pimpen . En wat voor een pimp ! Baasje  zei dat het zelfs beter was dan op de Gentse Feesten . Ziet ge , als privé en politiek innig gaan samenwerken schiet het (vuurwerk ) op . Alle jaloerse niet korrupte kwatongen en revanchistische Optima gedupeerden ten spijt .  ’t Was echt waar schoon om zien , zei  baasje nog , hoe het publiek laaiend  enthousiast opkeek naar  hoe haar gemeentebelastingen zomaar als waardeloze Panamapapieren in de fik werden  gestoken . In de fik . Fuck .

To the point : Mr . Paul heeft als wederdienst  volgens mij wel van een tijdelijke immuniteit tegen  geluidsoverlastklachten genoten vanwege de Gemeente. Zo’n lawijt . Wat zeg ik ? Een kakofonie . En ik met mijn lange oren kan het weten.  . Ne cocktail van “Alexandrie” van Claude  François life de chez  Mr. Paul , geshaked met ” bonka  bonka bonka beach party hits ” uit  de Gemeentetent . “Le Connemara ” heb ik niet meer gehoord , maar ja , ’t was geen trouwfeest , vermoed ik toch  . Och ja , ne mens mag wel eens vieren , alsook de teugels . Soms zelfs de broeksriem . En wie weet zelfs de broek tot en met de onderbroek   . Waarom niet hé ?  De Latemse  Feesten dat is het Carnaval van Rio aan de Leie , zeggen mijn hot dog genoten die wel aan ’t water aanwezig waren en van de schrik en t’lawijt tegen die bronzen madam die daar half begraven ligt hun behoefte gedaan hebben zonder dat er een GASboete aan verbonden was . Wat een feest !Iedereen kontent , dus . De meerderheid aan potentieel klagende buren die niet uitgenodigd waren op Mr. Pauls’ tuinfeestje  , en zich dus op eigen kosten een kater in de Gemeentetent of de Kerkenhoek moesten drinken , waren  tot tegen het ochtendgloren  aan het napraten of liever elkaar aan het toeroepen . Dat dat  vuurwerk volgend jaar zeker aan het Knokke Heist Internationaal Vuurwerk Festival kon deelnemen .  En zelfs zou winnen . Vive Mr. Paul en leve de Burgemeesteres . De Lippensen zullen eindelijk eens opkijken naar ons vuurwerk en bijgevolg onze glamoureuze Gemeente . En uitleggen hoe er met nul procent gemeentsbelasting ook vuurwerk kan zijn .

Ja … baasje zei me dat het dit jaar sinds lang weer eens de moeite was om eens tot aan ’t water af te zakken . En ‘k was er niet bij … Maar , niet geneut ! Deze morgen  , kort na het ochtendgloren , mocht  ik als troostprijs dan eens met baasje tot aan het water lopen  . Pfff , geen kater meer te bespeuren  . Behalve die van mijn baasje ,  mijn baasje , en zijn hond himself . Myself dus.  De Heilige Drievuldigheid met zijn tweeen . En veel lege flessen . Bier . De champagneflessen van Mr Pauls’ feestje bulken vermoedelijk al uit een speciaal aangevoerde glascontainer  . Misschien moet ik daar stiekem eens mijn snuit opsteken . Wie weet ,  heeft men na  champagne ook last van katers , en kan ik ook eens een feestje bouwen .

Een gedachte over “Latemse kater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s