Verkomkommerd

imageEr gebeurt hier niets rond mijn snuit .

De wereld staat op ontploffen . Hoor ik van mijn baasje . Maar in Gent is alles business as usual . Ons provinciestadje zit in een verkeersknoop tot minstens na de legeportemonneedag  . Daarna is’ tgedaan trouwens , want dan is er geen geld meer om de auto vol te tanken . Probleem opgelost . Heb je geen groene goeroes voor nodig . De politiekers postjespakkers graaienmaaien nog snel hun vakantiegeldzitpenningen tot de laatste belastingcent . De logeards zitten niet meer in de loges van t’Ghelamcocorico . Waar Daniel , Geert ,  en nog wat andere rode en blauwe haantjes  driemaal gekraaid hebben en ontvriende vriend Jerpoen nu in de bak gaan laten verkomkommeren  . De studenten springen van de St Michielsbrug in de Leie om hun laatste kater van ’t studentenjaar door te spoelen . Dit laatste is wel eens verstrooiend nieuws in mijn saai hondeleven .

Want ik ? Ik plof gewoon neer , en lig hier maar te verkomkommeren . Te warm on te wandelen , zegt hij . Te lui om te wandelen , denk ik . Oefenen voor de nakende komkommertijd . Al de hele maand juni . Nu nog juli en augustus trotseren . Nihil novi sub sole excepti comcommeri . Te warm om ne klop te doen . Te bruin om nog ne zonneklop te doen . Pffff , laat die laatste komkommer toch aan mij voorbijgaan … Laat die auto’s weer door ’t stad vlammen en fout parkeren . De studenten weer zuipen in d’Overpoort . Die politieke haantjes de kranten weer vullen met hun leugens . En mijn baasje weer gaan wandelen met mij .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s