Kijk kijk , ne ziehond !

imageMijn baasje is al gaan slapen . De zon is nog volop aan het avondfeesten  . Toen ik hem , oren gestrekt , verbouwereerd aankeek , verantwoordde hij zich plechtig :         ” Morgen is maandag . En maandag is stress. Ik ga  dus vroeg naar bed om morgen zo fit mogelijk te zijn . ”

Volgens mij wilt hij zo snel mogelijk in morgen terechtkomen . Waar dat ook moge zijn . In de stress . Wat dat ook moge wezen .

Ik blijf liever vandaag .

Kijk eens naar deze hemel !  En die warmte ! Voel eens .  Zomerse toptemperaturen . Snuif de zomer op !

Ik hoor ze , in de verte , de roodverbrande dagjesmensen,  rushen van de zee naar huis . Naar maandag . Oefenen in filerijden .

De zee … waarom ? Zelfs geen zeehond te zien . Doe mij maar Laethem Saint Martin , waar chiens de bonne famille thuis zijn . Plastieken zeehond in de pool .  Niet de Noord of de Zuid ! The swimming .

Ik snuffel hier nog wat rond . De vogels hebben de broeierige dag afgeblazen . Geen kat die nog zingt . De laatste merel heeft bljkbaar zijn fluit ingeslikt . Rust . Stilte .

Ik dommel in en in mijn warme dromen zie ik autostrades vol auto’ s die van de zee komen . Aan het stuur : zeehonden die applaudisseren  . Enthousiast op weg naar maandag . Waar dat ook moge wezen .

 

Een gedachte over “Kijk kijk , ne ziehond !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s