Jerpoen back in de bak .

Als een geschenk uit de hemel , of liever uit Benidorm , zo komt Jerpoen als gezegend terug op bladzijde 1 van De Morgen . Eindelijk afwisseling voor dat afgezaagde  Donald Fake Trump News .Trump Donald  is net zoals zijn broer Mc :  je krijgt er diarree van als je het teveel geserveerd krijgt , of erger : Fake news obesitas .

Ook eindelijk een ander subject  dan le Macreau Macron die alle politieke hoeren uit  de andere partijen met leuke jobkes als politieke pispaaldanseressen aan het lokken is .

Eindelijk gaat de rotte appel uit de o-zo-zuivere Gentse politieke fruitmand gekieperd worden . Onze Bijna Beste Burgemeester van de Wereld , alsook de witgewassen  papa van Freya , Rode parasieten van de Sosseteit van Gent , halen  opgelucht adem . Ze zijn allebei  nooit op Jerpoens’ boot geweest . Net zoals een resem blauwe  yuppies , die niet meer weten  hoeveel tienduizenden euros ze  bijverdienden door een paar uur  per jaar in Intercommunales te zetelen . Nadat ze  met zijn allen  het nieuws van 9 , 10 en 11 uur deze morgen aanhoorden  terwijl ze in de files van het Gent Mobiliteitsplan hun woon-werk verkeer naar het  Stadhuis probeerden te bolwerken haalden ze (bijgevolg driemaal ) opgelucht adem .

Als het zo doorgaat gaan ze de groenen dan toch moeten buitenkieperen in Gent en Heil Siegfried dan toch een zitje geven  om van zijn gezaag af te zijn op de Loge , omdat het door de fout van de Groenen is dat hij er altijd te laat is.

De Rubeccan werd gekocht voor 19, 9 Miljoen eurots met voorschotten  van liquidatiebonussen van offshore vernootschappen van de door Jerpoen  in persoon ontmaagde  Maagdeneilanden of van  Luxembug , ze weten het niet zo goed meer . Offshore in Luxemburg   … ik ben nooit zo goed geweest in Aardrijkskunde , tweemaal herexamen in de Savaanstraat ” Studeert niet genoeg …”  . Maar buiten langs de Alzette bij Esch  weet ik daar toch niet veel shores liggen  .

Fermez la parenthèse .

Want enfin ! Hij is back en gaat in de bak  . Goed nieuws , want ik heb een plan . Ik ga hem in de Nieuwe Wandeling  met druiven en pen en papier  bezoeken . En ik stel hem voor om zijn memoires te schrijven  .

” Hoe Jerpoen de Rubeccan is overgestoken ” zou een mogelijke titel kunnen zijn

Rosse  Soossen  , rosse buurten , rosse Roemeense  rossen , corrupte voetblastadiumbouwers , Orgieen op Yachten , Oekraiense stiletta’s zonder papieren , Pa’s en Ma’s met Panamapapieren  , Optimale Beleggingen , Gedupeerde Buurmannen en -vrouwen  , Gele Bentleys en een vloot Porsches die nu nog altijd ongestoord door de bochten van de discreetste gemeente aan de bochten van de Leie scheuren , Loge , Tsjeven , Blauwe Yuppies , Vlaamse Leeuwen , Intercommunales .

Jerpoens’ memoires ,  hoe gelogen , hoe fake ook , hoe slecht door mij geschreven zelfs , gaan  erin gaan als zoete koek . Gentse mokken . Cuberdons  van op de Groentemarkt . Tweehonderdduusd exemplaren . Verplichte lectuur op school . Een standbeeld in Panamamachépapieren voor het Ghelamco . 50 meter hoog . Zelfs het beste kookboek van Pascale Naessens haalt dit niet . Al zou ze naakt op de cover staan .

En daarna komt als Burgemeester  in Gent sowieso een Macron . Zo’n Geert Noels met een  Matthias Declercq op de schoot en nog een of ander groen ecopopje  om de waterlelie  in de Reep te rehabiliteren .

En dan , naar Benidorm voor het tweede deel van de trilililogie. Heeft daar ook nog een  jaar en negen maand te vertoeven . Ik zal de druiven ook eens met olijven afwisslen . Olé . Hopelijk  ligt  de Rubeccan daar voor anker en kan ik om te overnachten een cabinneke  vinden waar er geen Gentse  politieker , die nooit aan boord is geweest ,  zijn ding aan het doen is .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s