Rode Dendrons

image

“Kom we gaan eens kijken naar de Rode Dendron  ” . Drie jaar was ik toen ik door mijn moeder met deze paarsebomen  dragende struik werd geconfontreerd . En het mysterie  dat daarond zweeft heeft me sindsdien nooit meer losgelaten .

Toen ik jaren later mijn etymologische twijfels aan mijn moeder uitte werden deze afgewimpeld door een : ” in ieder geval is paars veel mooier . ” Daamee moest ik het dan maar doen . Daarmee ben ik zelfs mijn al zo twijfelende puberteit ingegaan . Paarse Rode Dendrons. Schizofreudie in al zijn glorie . Waarom niet strawberry fileds forever binst dat we bezig zijn .  Sinds  die tijd heb ik onafgebroken mijn zoektocht voortgezet om het mysterie  van de Rode Dendron op te helderen  .

De Rode Dendron , dat is de enige struik ter wereld die niet in volle zon mag geplant worden . Begint al goed . Een zwartkijker . En als die dan in zonlicht gepland is om geplant te worden , moet die dan  herpland en herplant worden  . Dit is al het eerste deel van het  mysterie van de Rode Dendron .

Even de herkomst van de Rode Dendron . Dat is zo’ n elitaire artistokratische  struik met religieuze inborst  . Van de goeien ouwen tijd van toen Kerk en Staat nog één waren . De Rode Dendron werd in onze contreien niet  door de  Rode Ridder ingevoerd , zoals door bepaalde  verdwaalde historici verkeerdelijk  wordt aangehouden  , maar wel door Godfried  van Bouillon , toen deze in het midden van de middeleeuwen en van het Midden  Oosten , in naam van God , Friet en  Bouillon maakte van de achter-achter-achter-bet-over-bed  overgrootvader  van éne  Basher El Assad , die er nog altijd niet van bekomen zou zijn . Slechte verliezer.  Godfried nam zo’n Paarse Dendron mee als hij terugkwam van zijn Kruistocht om tijdens zijn  betaald verlof aan zijn lief Godelieve Fried te schenken  . En gezien de Paarse Dendron nog van rood bloed afdruipte van de Ongelovige  Arabische Honden , werd die heroisch en smalend de Rode Dedron genoemd.

P staat vandaag voor 19, 99 euro op de Interflora site in promotie .

Aardrijkskunde  : de Rode Dendron weelt tierig of tiert welig langs kasteelmuren , Logekleders , Pastorieen enz…. En daar zijn historische redenen voor . Waarschijnlijk hebben ze altijd gediend om wat te verbergen : een vervallen  kasteel van vergane glorie en adel , sombere kelders voor gemaskerde initiatierites van nog somberder obedienten en inobedienten  van grootoosten over grootbijgaarden tot  kleinwesten ,  ingangen via dewelke  je pedocryptes  kunt penetreren …. Afijn  ga maar door met uw verbeelding . Ik ga van absolute gruwel tot extreme fantasmen bij het horen van het woord Rode Dendron. Mijn moeder had me het toch wat beter kunnen uitleggen . Had me wat nachtmerries uitgespaard. Hierdoor Op dat gebied ben ik dat trauma van mijn  jeugd niet ontgroeid . En wees zeker : De sky van de Rode Dendron is nog zeker de limiet niet .

Nu praktisch ,  de Rode Dendron heeft wel  andere tastbaardere maar toch onschuldigere  voordelen  , want als ik moet gaan plassen , kan ik dat lekker discreet in de schaduw van zo’n Rode Dendron doen . En als hij na een aantal jaar dan helemaal vergeeld is en het een Gele Dendron geworden is  , dan maken mijn baasjes ruzie met de tuinarchitect en verwijten ze hem dat de Rode Dendron geel is geworden omdat hij niet op de juiste plaats in de schaduw gepland en dus geplant  werd . Waarna ik gratis een onder garantie verkerende nieuwe Rode Dendron plasstruik krijg  . Enig nadeel : die is dan wel nog  wat jong en klein  , ik heb dus wat minder privacy. Maar mijn burenhonden zijn welopgevoed en kijken als ‘ t moet wel even opzij . Laethem Saint Martin oblige .

Het tweede mysterie van de Rode Dendron is dat die paars is . Daar heb ik nog altijd geen verklaring voor. Een Paarse Dendron , dat  ware toch ook wel etymologisch verantwoorder geweest , niet ? Zowat Kardinaalsachtig . Toegankelijker en begrijpelijker voor spelende kinderen . “Kom nonkel Roger , we gaan verstoppertje spelen achter de Paarse Dendrons , als ge mij vindt …. ” Er zou zich daar nogal wat afgespeeld kunen hebben , zeg . Plezier en vreugde alom . Ik had voor die naam  mijn broek , pardon , mijn hoed  wel afgedaan .

Nu ja , na veel  gemeimer en geapril onder die struik denk ik wel dat ik de clou van het mysterie heb ontdekt . Volgens mij heeft het met een mysterieus compromis tussen de Loge en de Tsjeven te maken . De Tsjeven hebben van vanouds kleur bepaald en opgelegd . De Tsjeven ruleden Vlaanderen van de Ijzer tot de Schelde . Vatikaanpaars was in . Was must . En dat was dan nog  van voor de tijd van Anderlecht . Wie – oh wee en oh Jahweh – zijn  Paarse Rode Dendron  niet bij de Katholieke Boerenbond kocht pleegde een doodzonde en werd prompt  uit het Kristendom verbannen . Van de Ijzertoren gesmeten , op een bedje van Wevelgems prikkeldraad . Overschot van Breendonk .

Tengevolge van de Kruistochten bloeit dus de Rode Dendron rondom  elke pastorie . Ge moet er maar een scheut van gaan afsteken als ge er geen hebt . Mijnheer Pastoor ziet ze niet meer staan al die Dendrons , zoveel heeft hij er . Mijnheren Pastoors  ziet  ge trouwens ook niet meer staan tussen hun Rode Dendrons . Zo weinig Pastoors zijn  er nog .

De verklaring van de rest van het mysterie is  gebaseerd op de grondige kennis die ik heb van het politiek kleurenspectrum  . De paarse kleur is de samenstelling van rood en blauw . Weet elke corrupt Gents gemeenteraadslid van Paars . Het burgemeesterschap in Gent is Rood omdat ze bij blauw , oranje , bruin , zwart en groen niemand corrupter vinden met voldoende onvaardigheden en netwerk bij Intercommunales , Malafide vastgoedmakelaars  en megalomane  voetbal stadium bouwers . Dat kunnen socialisten het best . Hun DNA . Hun keurmerk . Van vader op zoon , of dochter . Maar zonder blauw is rood niets in Gent . Die zijn nog rotter , maar steken gewoon niet  weg dat ze het alleen  voor de doen poen doen zonder iets te moeten doen .

Wat te bewijzen was . De Dendron  wordt Rood genoemd om het volk te sussen . Is eigenlijk Paars omdat de Tsjeven , het zelfs na de lekstokken van nonkel Roger , nog  altijd denken dat ze het voor het zeggen hebben  . Maar blauw is en blijft echter  nodig omdat de poen van de blauwe fils à papas nodig is om de boel staande te houden . Macronisation zoals ze onder de Eiffeltoren zeggen . Voor elk(e politieker ) wat wils .

Wat ik daarvan denk ? Ik zeik een  paar keer op die Rode Dendron  en dan wordt hij wel weer geel . Laagje vernis .

Op het achterdak van de Yachten in Monaco , Antibes en Saint-Tropez zie je altjd een enorm boeket gladiolen . Rode gladiolen . Grand chic. . Elke dag verse .

Eén Yacht waar nooit niemand op geweest is ,zeker geen Gentse corrupte politieker ,  genaamd de Rubeccan , viel  op met zijn boeketje Rode Dendrons . Paars . En dan nog vergeeld.

Geen hond die wist waarom . Waarom Rode Dendrons . Waarom geel . Niemand . Buiten mezelf .

Geen wonder dat dat Yacht wat later te koop stond . Niemand die wist waarom . Niemand was namelijk aan boord geweest .

Rode  Dendrons zeg … Not done .

 

Largo , een  hond met een trauma  voor Rode Dendrons .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s