De hond uit de mouw

IMG_0271Ik had er weer goesting in . Die irriterende vogels hadden me al sinds halfzes deze morgen zitten uitdagen . Wacht maar als baasje me uit zal laten  . Ik zal ze eens gaan  wegblaffen  . Nen hond en nen mens moet  toch eens kunnen uitslapen zeker  . En dan die blatende bleitende schapen van hiernaast . Maar onze buur heeft deze zomer een grote Mechoui met lam aan het spit beloofd . De restjes van de schapebouten allemaal voor mij . Nen hond is dan bereid  nog wat te gedogen . Goesting . Blijven dan nog die lekkere kippen van bij de buur . Niet te doen . Kakelen zich blauw als een burgemeester die geen ei kan leggen . Trouwens , mijn baasje noemt zijn buurvrouwen ook wel eens de belles poules . Het is wel leuk dat  baasje en ik dezelfde smaak hebben .

Dus ,  ik had er weeral goesting in deze morgen .

Maar hij niet .

Want hij strompelde weer naar  beneden . Zij kaalkop helemaal in de war . Ik kwispelde naar hem toe . In plaats van mij begon hij  alweer zijn GSM te strelen . Dat beest geeft geen kick terug natuurlijk. Terwijl ik sta te popelen , staat  die andere te trillen . Doet in zijn broek .

Ik counter : Kom , we gaan wandelen , ’t is schoon weer ! Allee-ee ! ’t zal ons deugd doen . ” Jawohl ”  antwoordt hij  in het Latijns aan zijn GSM die hij tegen zijn oor knuffelt  : ”  Ja , heute um neun Uhr  , Telekonferenz . Ja , wichtig . Ja Unbedingt ” .      Ik trek unbedingt aan zijn mouw en maak dat  zijn  GSM op de grond valt  .In drie stukken . Tot daar heeft mijn baasje me leren tellen : ” een twee drie , lopen ” ! Tot eentweedrie kan ik dus tellen  . Soms tot eentweedrieDRIE als ik het niet goed gehoord heb . Maar dat wilt hetzelfde zeggen .

Baasje kijkt naar de stukken van zijn speelgoed op de grond en complimenteert me  : ” gij stommen  hond , zie je dan niet dat ik bezig b…” . Dolgelukkig raap ik mijn  speelgoedbeen op en kwispel als een zot rondom hem . Da ’s mijne GSM : mijn beste communicatiemiddel  . Hij doet verder alsof hij me niet zie en ik trek , wat zeg ik , ik hang opnieuw met aandrang aan zijn mouw . Zoals hij aan die GSM .

Rood aangeslaan , het doet me plezier dat hij wat gezonde kleuren krijgt dank zij mij ,  kijkt hij naar me . Raapt de stukken samen en zegt me bemoedigende  woorden : ” als ‘tie kapot is ,  ben je gestraft ” ! Ik kwispel dat mijn haren er van af wuiven , en snok nogmaals goed aan zijn mouw. Hij kijkt naar me met onbegrip  .

Plots lijkt hij te begrijpen wat ik zeg . G-O-E-S-T-I-N-G .

Het tingt als een binnenkomende Whatsapp van een door een vos opgeslokte gewaande kip.

Hij steekt , verdomd  , dan toch nog  zijn verdomde  GSM weer in elkaar , maar zegt  hem : ” Hallo Manfred . Leider etwas eilend und wichtig dazwischen gekommen . Ich werde nur Morgen anrufen .”

Ik kwispel mijn akkoord  .

Hij legt zijn GSM op een bankje op terras  en ik kan er stiekem nog net mijn achterpoot over tillen en …

“Kom we zijn weg , je hebt mijn dag gered .”

Gered ? Ik snap hier echt niets van . Hopelijk vinden we samen nog een paar kippen om achter te lopen . We zien wel wat die mooie dag brengt .

5 gedachtes over “De hond uit de mouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s