Nootje kraken

IMG_0265

Het Eurovisie Songfestival is voorbij . Oef .
Het is not done om er naar te kijken . En nog not donner om met een briefje in de hand in familiekring je scores te noteren en samen te tellen . Nootje kraken . Flesje kraken  . Ruzie maken over het feit dat dat hanekamkapsel dat , by the way , niet kon zingen , onverdiend een 12 op 12 bij uw familiegenoten heeft binnengekopt .             De Europa League van de muziek. De meest choquerende of sexy outfit maakt de meeste kans .

Not done : naar Eurovisie Songfestival kijken  . Dus gordijnen toe . Je weet nooit dat we betrapt zouden worden door de buren .

Zie je wel ? Bij de bakker zondagmorgen  :

“Eurovisie gezien gisteren ” ?                                                                                            “Ahhh? Wast’ Eurovisie  ? Bahhnee .  Andere leuke dinges te doen . Eurovisie : zoooo fout . Neen echt niet , Eurovisie , da’s passé . ”

En inderdaad , terwijl gij al uw alibis aan het uitstallen zijt , zijn er u vier in de file voorbijgepasseerd en zijn er verdomme geen vloerpistoleekes meer in het uitstalraam  .

En de hanekam kraaide voor de eerste keer  .

Maar oef . Eurovisie SF is voorbij . Vertel het niet voort  : ik heb er stiekem naar gekeken met mijn papiertje in de hand .

En als vandaag me iemand op het werk als small talk aan de koffiemachine subtiel toetste met de vraag  :  ” Ennneuhh , wat vond JIJ van de Eurovisie “?

“Eurovisie  ???  Ikke ? WasDAnu  ? WasdaNU ? Pff ….nie gekeken ,hoor  . ”

Daar kraait de hanekam voor een tweede keer …. en doe ik er een royale schep bovenop :

” ’t is altijd hetzelfde : de Moldaven geven 12 aan de Bulgaren op voorwaarde dat de Bulgaren 0 geven aan de Roemenen,  de Turkse Cyprioten geven 0 aan Griekenland  en de Griekse Cyprioten 12 aan Cyprus , de Nederlanders  12 aan de Belgen en de Belgen 0 aan de Nederlanders . En toch slaagt sinds Sandra Kim Belgie er niet in om nog eens  te winnen . Pfff . Wij zijn de eeuwige Poulidors van de euromuziek   . En van veel andere eurodingens trouwens . Gelukkig troosten we ons met de overtuiging dat we met  “The voice ” de beste zangers ter wereld hebben . Juist gelijk met de cyclocross. En de slimste mens en zo . Bart De Wever . En wat nog allemaal . Ah ja , wapens van de FN , en prikkeldraad van Bekaert , de Rode Duivels , de blonde Duvel , allemaal wereldspelers . Neen , doe mij maar een EurovisieBexit . We hebben sinds Zalige Eddy Wally Zaliger bewezen dat we  het Europees minimum moeiteloos achter ons liggen hebben “. De

Eurovisie is misschien passé , maar is gelukkig toch voorbij .                                        Oef . Ik hoef  me niet meer te verantwoorden dat ik van die opgeklopte show in het geniep heb genoten .  In het geniet heb genopen. Begrijp me echter niet verkeerd . Waar ik van geniet is van de clichéwaarde . De metafoor van Europa die via life music in playback gespeeld wordt . Het muzikaal fakebook .

Weet je , Bob Dylan met zijn kreunende mondharmonica in grauwe rauwe clubs van Greenwich Village . The Beatles in The Cavern . Dat was en is muziek . Leven. Goesting . Herkomstig uit miserie . Vanuit de greppel van de maatschappij . Zo wordt  muziek gemaakt . Daar komt het vandaan . Niet van achter een schminkspiegel waar   een coach ,een impressario , een vieze dansadviezeuze , een coiffeuze , een maquilleuze , een  habilleuze , ,een  demaquilleuze, een  deshabilleuze , enzoveuze , je leren playbackfaken .

Neen . Een stem . Dat moet het zijn . Met als begeleiding maximaal een  gitaar of een mondharmonica. Een hongerige straathond misschien , en een bedelpet . In het slechtste geval Ringo Starr die wat rommelt op de trommel  .

En toen kwam die Portugees  ! Ouvrez grand vos Portugaises , gelijk dat ze in Lissabon zeggen voor wie het wilt horen .

Of hij kon zingen? Heb ik niet gehoord . Heb ik gevoeld . Zachte noten tussen soft fast food fruit  .

Geen show. De zoektocht naar een hart.

Het Beatles geschreeuw en het Dylan gejank van in het begin der jaren zestig was   waarschijnlijk niet aan te horen , maar het uitschot uit de greppel had een verhaal . Dat verhaal leeft nu nog altijd en forever .

Portugal twelve points .

Een hart voor Salvador Sobral .

De hanekam kan voor een derde keer kraaien , ik heb eigenlijk nooit Eurovisie gekeken . Met Salvador heb ik muziek beleefd . Heb ik een hongerig hart horen kloppen . De ogen toe .

Forever dat hart horen kloppen .

Nooit zal die noot gekraakt worden door dat soft fast food fruit .

3 gedachtes over “Nootje kraken

 1. Leuk beschreven… !

  ‘k heb ook niet gekeken….

  zonnige groetjes

  Pilo

  Dr. Ph. Cuigniez Medilab Gordunakaai 60 9000 Gent 09/222 02 72

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s